image_pdfimage_print

En el Ple de dimarts 2 d’octubre, es va votar el dictamen de la Comissió de l’Estatut dels Diputats sobre els drets parlamentaris dels diputats Carles Puigdemont, Oriol Junqueras, Jordi Turull, Raül Romeva, Josep Rull i Jordi Sànchez, el resultat és que s’ha aprovat que aquests drets puguin ser exercits pel membre del seu grup parlamentari (JxCat o ERC) que ells designin.

El text del dictamen i el resultat de la votació que es va votar per separat és el següent:

“Que d’acord amb les consideracions de la part expositiva, i donant compliment al que ve estipulat a l’article 25.1 del Reglament, la Comissió de l’Estatut dels Diputats proposa elevar aquest dictamen al Ple del Parlament per:

a) Acordar, si s’escau, per majoria absoluta dels membres del Ple del Parlament, la suspensió dels drets i deures parlamentaris dels diputats Carles Puigdemont i Casamajó, Oriol Junqueras i Vies, Jordi Turull i Negre, Raül Romeva i Rueda, Josep Rull i Andreu, i Jordi Sànchez i Picanyol.”

Ha sigut rebutjat per 71 vots en contra (JxCat, ERC, CatECP i CUP). Els diputats de Cs i el PPC han abandonat l’hemicicle abans de la votació, i els del PSC-Units, tot i ser als seus escons, no han votat.

Publicitat
Publicitat

“b) Acordar, si s’escau, que mentre duri la situació jurídica actual i no es resolguin els recursos presentats per les seves defenses, els drets parlamentaris dels diputats Carles Puigdemont i Casamajó, Oriol Junqueras i Vies, Jordi Turull i Negre, Raül Romeva i Rueda, Josep Rull i Andreu, i Jordi Sànchez i Picanyol, podran ser exercits pel membre del seu grup parlamentari que els interessats designin.”

Acceptada per 66 vots a favor (JxCat, ERC i CatECP) i 4 en contra (CUP). Els diputats de Cs i el PPC han abandonat l’hemicicle abans de la votació, i els del PSC-Units, tot i ser als seus escons, no han votat.

La cambra ha votat tots dos punts separadament a petició dels grups de JxCat i ERC, que han expressat que els diputats afectats no participaven en aquestes votacions.

Aquest segon punt de votació correspon al dictat en l’auto de Llarena de juliol de 2018.

JxCat es planteja ara si suspendrà el vot dels seus diputats. D’altra banda cal recordar, que el Parlament de Catalunya va retirar el sou als diputats processats el mateix juliol, tan aviat com el Suprem va dictar l’ordre de suspensió.

Podeu llegir el text complet de l’auto de Llarena a continuació.

auto-conclusion-sumario

 

1 COMENTARI

Comments are closed.