image_pdfimage_print

Xavier Martínez-Gil, militant d’ERC, ha anunciat la intenció de participar en el procés de primàries internes que impulsa ERC-Bcn per escollir el candidat a l’alcaldia de Barcelona. En aquests moments, i degut a la retirada forçosa d’Alfred Bosch (que ja va ser escollit en unes primàries), el candidat oficial és l’exsocialista i actualment Conseller d’Exteriors, Ernest Maragall.

Martínez, en un comunicat que ha fet extensiu a les xarxes socials, explica que: “La renúncia de l’Alfred Bosch a encapçalar la candidatura d’ERC a les eleccions municipals de Barcelona ha causat sorpresa i indignació a bona part de la militància […]” i acaba demanant “Per tot això, impulsem la candidatura “Barcelona, una capital republicana de futur” per encapçalar la llista d’ERC a l’Ajuntament de Barcelona i us convidem a totes i tots a afegir-vos a aquesta iniciativa per tal de recuperar l’essència de les nostres sigles.”

Qui és Xavier Martínez Gil? Economista, doctor en Dret Tributari i Responsable de Coordinació Inter-administrativa en Matèria Fiscal a l’Agència Tributària de Catalunya és un independentista de pedra picada amb especial activitat en el terreny de la fiscalitat i la sobirania econòmica catalana i un ferm defensor del dret a l’autodeterminació. Tot i que ha participat en diverses tertúlies televisives, en general és encara força desconegut pel gran públic. Això pot suposar un contratemps de cara a obtenir els avals interns necessaris per forçar les primàries a ERC. En aquest sentit ja ha iniciat a través de les xarxes socials la recollida de signatures entre els militants d’Esquerra, que ha d’arribar al 10% dels membres de Barcelona.

Publicitat
Publicitat