Montserrat Venturós, alcaldessa de Berga.
Montserrat Venturós, alcaldessa de Berga.
image_pdfimage_print

L‘alcaldessa de Berga, Montse Venturós, serà inhabilitada en els propers dies o setmanes, ja que ha retirat el recurs que havia presentat contra la condemna de 6 mesos d’inhabilitació que havia rebut pel fet de no haver despenjat l’estelada del balcó de l’ajuntament durant els períodes de campanya de les eleccions que varen tenir lloc a finals del 2015. Amb la retirada del recurs la justícia espanyola pot procedir a l’aplicació de la sentència dictada el mes de juny d’aquest any. La CUP ha optat per aquesta opció per tal que l’alcaldessa pugui complir amb la condemna abans de les eleccions municipals de l’any que ve, de manera que si ho vol pugui tornar-se a presentar.

La CUP pretén minimitzar els efectes de la inhabilitació mantenint Venturós com a alcaldessa legítima tot mantenint-li la seva visibilitat pública. A més, la formació anticapitalista ha demanat als grups de l’oposició que en el ple d’investidura que es convocarà automàticament un cop s’apliqui la sentència no hi presentin cap candidat, de manera que l’alcaldia quedarà vacant. S’entén que el primer tinent d’alcalde, Oriol Camps, esdevindria alcalde accidental fins que no hi hagués un nou alcalde investit pel plenari, de manera que la CUP mantindria l’alcaldia i seria Camps qui tindria la potestat de signar els decrets d’alcaldia.

Caldrà veure si l’oposició complirà amb la demanda de la CUP-Berga. El consistori està compost per 6 regidors de la CUP, que fou la força més votada el 2015 i per això ostenta l’alcaldia; 6 regidors de CiU; 3 regidors d’ERC; 1 regidor de la marca blanca municipal del PSC i 1 regidor d’ICV. En cas que algun partit presentés candidat la llei marca com a requisit l’obtenció de la majoria absoluta del ple municipal per a la investidura. En cas contrari s’investeix automàticament el cap de la llista més votada. Això complica a l’oposició aprofitar-se de la situació per obtenir el govern de la ciutat.

Publicitat
Publicitat