El Dia Europeu de les Llengües fou proclamat el 26 de setembre de 2001 pel Consell d’Europa, amb el suport de la Unió Europea. El principal objectiu és fomentar l’aprenentatge d’idiomes a tota Europa, tant en joves com en ancians —segons fonts oficials—. Tanmateix, una llengua no existeix i per tant no és efectiva fins que no roman implementada en tots els seus estaments —físics i digitals—.
Existeixen dos casos flagrants, que s’han posat de manifest, en les darreres setmanes:
El primer era denunciat a finals d’agost per @CATadsTweet, i se’n feia ressò aquest mateix mitjà.
Es tracta d’una petició iniciada a change.org, que pretén denunciar el desavantatge al qual es troba sotmès el català a la xarxa social Twitter respecte al seu ús en la vessant de negoci; i, per defecte, la publicació de contingut publicitari en aquest idioma.
El segon el demandava la Plataforma per la Llengua, a través del seu compte precisament des de la xarxa social esmentada. I, és que, la casa automobilística Seat anunciava que en el servei multimèdia del nou model no s’hi incorporarà el Català per tractar-se d’un «dialecte», partint d’una premissa errada i que vulnera clarament els drets lingüístics de milions d’habitants, usuaris i consumidors.