image_pdfimage_print

En un comunicat públic, el Consell de l’Advocacia Catalana, que inclou tots els il·lustres col·legis d’advocats de Catalunya, mostra el seu suport als advocats dels exiliats catalans en l’exercici de la seva professió en defensa dels seus clients. Aquest comunicat, que ha sorgit a petició de Gonzalo Boye, advocat del president Carles Puigdemont, i de 380 companys de professió més, és la resposta als escrits que la setmana passada van fer el Col·legi de Madrid, de Melilla i de Màlaga contra l’estratègia de defensa dels advocats catalans i a favor de la judicatura espanyola. [text comunicat]

En el seu escrit, el Consell català argumenta que cal “garantir el dret de defensa dels advocats i advocades per tal que aquests puguin exercir la seva professió de forma responsable, lliure, sense pressions ni ingerències de cap mena” i que “tant el Consell com els 14 Col·legis que l’integren mostren el recolzament a tots els lletrats que, com el Sr. Gonzalo Boye, rebin pressions i ingerències de qualsevol tipus […] que puguin perjudicar la independència, la llibertat, la dignitat i la integritat de l’exercici professional”.

Avui mateix també, el col·lectiu d’advocats Drets.Cat ha confirmat la notícia publicada en el diari Ara, que el jutge titular del Jutjat núm. 13 de Barcelona hauria mentit quan deia que no investigava el referèndum en les seves primeres actuacions, quan finalment ha acabat reconeixent que sí que ho feia. Aquest canvi és rellevant ja que el jutge oficialment no tenia potestat per fer-ho, fet que es pot entendre com una causa general contra l’independentisme, prohibida en l’ordenament jurídic, i que comportaria la nul·litat en els processos endegats pel jutge, que inclouen els fets del 20 de setembre a la Conselleria d’Economia. El col·lectiu Drets ho ha destapat gràcies a una querella presentada per ells mateixos i estudia ara presentar-ne una altra per falsedat, prevaricació i vulneració de drets fonamentals contra el jutge i la seva secretària judicial, que va assistir a l’escorcoll de la Guàrdia Civil a la seu d’Economia.

Publicitat
Publicitat

El tercer impacte ha estat la denúncia per part del Col·lectiu Praga (de juristes) sobre la manifestació convocada per JUSAPOL, el sindicat de policies espanyols pel 29 de setembre, en homenatge (sic) a llur actuació el primer d’octubre. Segons els juristes catalans, aquesta convocatòria és il·lícita d’acord amb l’art. 1.3 LORDR ja que té com a finalitat celebrar una vulneració massiva de drets fonamentals de la ciutadania de Catalunya per part de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil i una actuació desproporcionada que el Consell d’Europa està investigant actualment.