Imatge dels ponents del debat de la UCE
Imatge dels ponents del debat de la UCE "Mobilització i política, àmbits enfrontats?" | Assemblea Nacional Catalana
image_pdfimage_print

Aquest diumenge ha tingut lloc a la Universitat Catalana d’Estiu (UCE) el debat “Mobilització i política, àmbits enfrontats?” moderat per Jaume Sobregués que comptava amb la participació d’Elisenda Paluzie, presidenta de l’ANC, Marcel Mauri, vicepresident d’Òmnium Cultural i Pilar Rahola, periodista. L’objecte del debat girava entorn de la relació que han tingut i han de tenir els partits polítics independentistes i les entitats de la societat civil que els darrers anys s’han mobilitzat per reclamar la independència.

En la seva intervenció Paluzie ha fet autocrítica del paper que va tenir l’ANC el 10-O, quan Carles Puigdemont va suspendre la declaració d’independència que el govern s’havia compromès a fer després de la victòria del ‘Sí’ en el referèndum d’autodeterminació del primer d’octubre. La presidenta de l’ANC va vincular el fet que l’ANC ja s’havia implicat totalment en l’estructura decisòria que decidia quins passos s’anaven fent amb el fet de no haver estat al carrer, aquell dia, pressionant per tal que es proclamés sense dilacions la independència. En aquest sentit Paluzie ha reclamat mantenir la independència de les entitats respecte dels partits polítics com un dels elements claus per l’èxit de la lluita independentista.