image_pdfimage_print

Des d’avui, tothom qui ho vulgui ja es pot inscriure al registre d’electors que l’Assemblea ha posat en marxa per a les Primàries Republicanes a les eleccions municipals del 2019. Aquest pas és imprescindible per poder votar i triar les candidatures que s’hi aniran adscrivint i que l’ANC ha decidit potenciar i/o impulsar.

La inscripció es pot fer aquí: https://primariescatalunya.assemblea.cat.

Un cop l’usuari s’hagi inscrit com a elector haurà de fer un pas més: a partir del primer de setembre caldrà anar fins a una territorial de l’ANC amb el DNI/NIE per validar les dades. En els casos en què l’adreça d’empadronament i la del DNI/NIE siguin diferents també serà necessari portar el certificat d’empadronament de l’Ajuntament.

Publicitat
Publicitat

Els votants que no puguin fer el registre telemàticament, el podran fer presencialment a qualsevol territorial de l’ANC.

Un procés obert i transparent

Amb aquesta iniciativa, l’entitat pretén construir llistes unitàries republicanes per a les eleccions municipals del 2019, tenint en compte la idiosincràsia de cada municipi.

Aquest procés, obert i transparent, cedeix el protagonisme a la ciutadana, que tria lliurement i de manera oberta els seus representants, i no el deixa únicament a les cúpules dels partits, com succeeix actualment en la majoria de casos. D’aquesta manera s’obre l’espectre i es potencia una renovació política.

La idea és que les primàries siguin obertes a tothom, també a membres de formacions polítiques si així ho volen, i que el procés es converteixi en un exercici de transversalitat que permeti elaborar llistes inclusives i unitàries que augmentin les opcions reals de guanyar alcaldies independentistes en ciutats clau.

Des de l’Assemblea es considera que les primàries obertes són la via més directa per exigir el compliment dels programes electorals i tenir influència real sobre els partits, per exigir-los unitat i l’aplicació del mandat de l’1 i del 27 d’octubre.

Negociació per una plataforma unitària de primàries

L’ANC està negociant amb altres plataformes, entitats i partits per tal que finalment hi hagi una sola plataforma unitària que impulsi les primàries per a les eleccions municipals de l’any que ve. Entre altres, té converses amb Primàries Barcelona impulsada per Jordi Graupera, Primàries per la República, que inclou plataformes locals com la de Reus i Mataró, així com el suport de Demòcrates de Catalunya i Solidaritat Catalana, amb Josep Manel Ximenis com a portaveu i té previst també reunir-se amb la Crida Nacional. Pel que fa a ERC, la negativa rotunda d’aquesta formació a qualsevol tipus de debat sobre unes primàries conjuntes fa difícil preveure que hi pugui haver cap reunió entre el partit republicà i l’ANC sobre aquest tema.