La Federació Llull elegeix Jordi Cuixart com a nou president

Des de la presó, Jordi Cuixart ha refermat la voluntat tant d’Òmnium com de la resta d’entitats de seguir treballant per la llengua i la cultura catalanes, i ha assegurat que “cap presó escapçarà el compromís compartit de les tres entitats amb la cultura com a principal instrument de cohesió social i la normalització de les relacions històriques dels Països Catalans.

Joan Francesc Mira (ACPV) ha assegurat que “complim un deure democràtic, moral i de solidaritat ideològica i institucional, perquè participem dels valors universals de la justícia i la llibertat”. Per la seva banda, Josep de Luis (OCB) ha afirmat que “intentarem que aquesta situació, que no és normal, afecti el menys possible a la defensa de la lluita per la llengua i cultura pròpies i compartides”. Finalment, Marcel Mauri de los Ríos ha celebrat el suport a Jordi Cuixart i la unitat de les tres entitats germanes.

Què és la Federació Llull?

La Federació Llull aglutina les tres principals entitats culturals dels Països Catalans. El nomenament de Cuixart s’ha fet en paral·lel a la renovació de la Junta Directiva de la Federació Llull. Al costat del nou president, Jordi Cuixart, Joan Francesc Mira (ACPV) ha sigut nomenat vicepresident i Josep de Luis Ferrer (OCB) secretari-tresorer. Per la seva banda, Toni Gisbert i Ferran Suay, Blanca de Llobet i Roser Sebastià, i Miquel Àngel Grimalt i Antoni Llabrés ocuparan les diferents vocalies de la direcció de la federació.