image_pdfimage_print
El president de la Generalitat, Quim Torra, ha qualificat de “mala notícia” la suspensió que ha decretat el Tribunal Constitucional (TC) de la moció del Parlament que reafirma els objectius polítics de la resolució del 9N.  El cap de l’Executiu ha assegurat que “no podem valorar com una cosa positiva” que el TC no hagi fet cap advertiment penal, perquè “seria com valorar que s’hagin acostat els presos. Només faltaria”, ha ressaltat. I ha afegit “el que valoraria positivament és que es desestimés el recurs. Però mentre estiguem amb amenaces al TC, no puc estar satisfet”.
Tot i això, el president creu que “ara, el que hem de veure, perquè ens hem donat una oportunitat al diàleg, és si efectivament allò que en diem l’Estat ens ofereix aquesta possibilitat d’entrar en un nou escenari o estem igual que quan governava el PP. Anirem prenent nota del que va passant”, ha dit.
Quim Torra ha fet aquestes declaracions en el decurs de la roda de premsa que ha fet conjuntament amb el president de Flandes, Geert Bourgeois, que és de visita oficial a Catalunya. La compareixença informativa s’ha celebrat a la galeria gòtica del Palau de la Generalitat, després de la reunió que ambdós presidents han mantingut al despatx oficial del cap del Govern català.