image_pdfimage_print

Les entitats Òmnium Cultural, l’Assemblea Nacional Catalana i l’Associació Catalana de Drets Civils convoquen el dissabte 14 de juliol a la tarda una gran manifestació a Barcelona per seguir exigint la llibertat dels presos polítics i el retorn dels exiliats. “L’acostament no és cap gest polític ni cap concessió”, ha assegurat el vicepresident d’Òmnium, Marcel Mauri de los Ríos, “només s’està complint amb el que fixa la llei”. Pep Cruanyes, vicepresident de l’Assemblea, ha reiterat que els presos no han d’estar a prop de casa, sinó que han de ser lliures, “sense cap càrrec” i amb l’arxivament de les actuacions que pesen contra ells. Alba Puig, en representació de l’ACDC, ha demanat que aquestes concentracions es facin seguint les indicacions de l’Assemblea i d’Òmnium, per “garantir la seguretat” no només dels manifestants, sinó també de les persones traslladades, per això han insistit a no fer les concentracions davant de les vies d’accés als centres penitenciaris.

Avui, marxes pacífiques

Davant el trasllat dels presos polítics a centres penitenciaris catalans, les tres entitats convoquen avui dimecres marxes pacífiques des de Sant Joan de Vilatorrada (Bages) fins a la presó de Lledoners, on ingressaran Jordi Cuixart, Jordi Sànchez, Raül Romeva i Oriol Junqueras. El punt de sortida serà el Polígon Industrial Pla dels Vinyals (C/ de l’Energia). Les marxes es repetiran en dies posteriors amb l’arribada de la resta de presos a altres presons o al mateix centre de Lledoners.

Publicitat
Publicitat

 

1 COMENTARI

  1. Gracies per ferne resso, només un apunt, aquest cartell que ilustra l´article no és pas el de la marxa del 14 de Juliol.

Comments are closed.