image_pdfimage_print

Segons informa Efe, el tribunal de Schleswig-Holstein reconeix que no podrà complir el termini legal que fixa la llei europea per resoldre les euroordres.

Segons addueixen, el cas és molt complex, però fonts de la defensa també assenyalen que el jutge espanyol Pablo Llarena, està enviant molta informació i molta d’ella poc temps abans de finalitzar els terminis legals o fins i tot un cop excedit el límit. A més, en molts casos la informació és en castellà, contravenint altre cop els termes jurisdiccionals que estipulen que s’ha d’enviar en la llengua del país receptor.

El debat a Alemanya està servit. Fins i tot, la tan citada “independència del poder judicial” està en qüestió segons es desprèn, per exemple, d’articles d’opinió publicats en mitjans com el FAZ. És el cas de l’article de Constantin ven Lijnden, “Die einzig sinvolle Lösung”, publicat al FAZ el 27.06.2018. En una clara barreja d’arguments polítics, diplomàtics i judicials, l’articulista acaba afirmant que l’única solució lògica políticament i diplomàtica és lliurar el president Puigdemont per totes les acusacions que se li fan des d’Espanya. Paradoxalment l’articulista fa aquesta afirmació just després de dir que en la decisió del tribunal les simpaties polítiques no haurien de jugar cap paper, com tampoc la preocupació d’un atac dels mitjans de comunicació.

Publicitat
Publicitat

Sembla doncs, que el front alemany continua ben viu i les opinions en els dos sentits cada cop es repeteixen amb més insistència.

També des d’Alemanya, segueix la iniciativa Solidaritat amb Catalunya – pel dret a l’autodeterminació pacífica!, impulsada pel professor Axel Schönberger. En aquest cas a favor de la causa catalana, que encara recull adhesions, amb l’objectiu d’arribar a les 500.000 signatures.