Jordi Graupera a la trobada amb voluntaris de Primàries Barcelona | Primàries Barcelona
Jordi Graupera a la trobada amb voluntaris de Primàries Barcelona | Primàries Barcelona
image_pdfimage_print

En una reunió amb Jordi Graupera al Palau de la Generalitat, el president Quim Torra ha donat suport a la formació d’una llista unitària independentista a través d’unes primàries.

Graupera ha aprofitat aquesta reunió per explicar personalment a Torra la seva proposta, darrere de la qual hi ha la voluntat d’organitzar unes primàries plurals i transparents en les quals podran participar representants polítics i de la societat civil sobiranistes.

El suport de Quim Torra se suma al que ja va mostrar públicament la setmana passada l’exconseller de Cultura, Ferran Mascarell. Graupera també s’ha reunit amb Neus Munté (PDeCAT), Carles Agustí (PDeCAT), Antoni Castellà i Gerard Ardanuy (Demòcrates de Catalunya), Xavier Trias (PDeCAT) i Elisenda Paluzie (ANC). En totes les reunions “la sensació —afirma Graupera— és bona i fins i tot millor del que pensàvem. Sí que és cert que ens podem trobar amb algunes reticències, però les normals quan es planteja una proposta que qüestiona el sistema actual”.

Publicitat
Llibre: El Judici - Lluís Busquets
Publicitat

400 persones participen en la 1a Assemblea de Voluntaris

La trobada amb Quim Torra ha coincidit amb la primera assemblea de voluntaris de Primàries Barcelona, que s’ha celebrat aquest dimarts a les Cotxeres de Sants.

La trobada, a la qual han assistit més de 400 voluntaris dels 700 amb els que compta actualment la proposta, ha servit per explicar la situació actual del projecte de Primàries, per donar a conèixer les reunions mantingudes amb les entitats sobiranistes, resoldre dubtes sobre el finançament de la campanya i per començar a parlar de propostes de millora per a la ciutat.

A través d’un debat distès, amb un format de 360º en el qual Graupera i els coportaveus de Primàries, Maria Vila i Lluís Mosella, han interpel·lat a tota l’audiència, els voluntaris han pogut alçar la mà i exposar les seves preocupacions i les seves visions de ciutat. Entre altres temes, s’ha parlat de polítiques urbanes basades en evidències empíriques, de la creació de mecanismes de control i avaluació de projectes i de la participació directa de la ciutadania en la política municipal.

Aquesta assemblea, per la que es van rebre més de 200 reflexions i aportacions sobre el present i el futur de la ciutat, ha estat la primera d’una sèrie de trobades sectorials i debats oberts que es plantegen fer en els pròxims mesos, prèviament a la celebració de les primàries.