image_pdfimage_print

Els psicòlegs a favor de la República catalana mouen fitxa. La sectorial de Psicòlegs de l’Assemblea es presenten per primer cop a les eleccions al Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya (COPC) que es faran el 12 de juny. Després d’un ampli debat sobre el col·legi, la realitat professional i el moment que viu el país, s’ha consolidat una candidatura innovadora amb una missió clara: que el COPC treballi pels interessos de la professió, vetlli pels seus professionals i assumeixi el compromís de ser una eina social útil per a Catalunya.

Des de la candidatura, que han batejat com a Psi·R – Un Col·legi per la República, volen que el Col·legi estigui compromès amb el país i la ciutadania, que afavoreixi la perspectiva dels Drets Humans, tant individuals com col·lectius, amb principis ferms en la defensa de la democràcia directa i amb valors com el compromís, la professionalitat i la transparència.

Susanna Barreda, a la candidatura

Publicitat
Publicitat

Un dels noms que més destaquen a la candidatura és el de Susanna Barreda, dona de l’expresident de l’ANC, Jordi Sànchez, empresonat a Soto del Real des del 16 d’octubre del 2017, que s’hi presenta per a la cinquena vocalia, conjuntament amb moltes altres dones. De fet, una de les característiques de la candidatura és la gran presència femenina. Dels deu càrrecs a ocupar, vuit són per a dones. Dolors Marin és qui es presenta per a Degana.

A les eleccions del 12 de juny es podia votar per correu fins al dia 4. Durant el període de campanya, la candidatura posa a disposició la seva pàgina web i les seves xarxes socials, com el Twitter i el Facebook, per conèixer en profunditat el seu programa, i des d’on també es podran conèixer els actes que aniran fent.

Una de les propostes de la candidatura és el compromís de tirar endavant la campanya per no pagar la quota del Consejo, que ja van fer pública a inicis del 2018, i que ara queda inserida dins el seu programa. A més, proposen, entre d’altres, treballar per la descentralització, transformar digitalment el Col·legi i desplegar un sistema de consultes en línia.