image_pdfimage_print

Més de 32.000 signatures de suport, i el compromís de prop de 700 voluntaris, permeten als portaveus de Primàries Barcelona, Jordi Graupera, Maria Vila i Lluís Mosella obrir una ronda de contactes amb les principals entitats, partits i grups independentistes, amb l’objectiu d’impulsar un procés de primàries a l’Ajuntament de Barcelona.

En una setmana intensa de reunions i trobades, la ronda de contactes per teixir aliances s’ha iniciat amb la candidata del PDeCAT, Neus Munté i la presidenta de la Federació de Barcelona, Mercè Homs. Una trobada en la qual les representants del PDeCAT han expresssat la seva voluntat de reflexionar-hi i traslladar la proposta de Graupera als òrgans de presa de decisió interns del partit.

Graupera també s’ha reunit amb Carles Agustí, que va participar també en el procés de primàries intern dels exconvergents i que s’ha mostrat disposat a explorar vies de col·laboració.

Publicitat
Llibre: El Judici - Lluís Busquets
Publicitat

En aquesta intensa setmana de contactes polítics, Jordi Graupera acompanyat dels altres portaveus de l’Associació per la Participació Política (AppCAT), Vila i Mosella, també s’ha reunit amb Antoni Castellà i Gerard Ardanuy de Demòcrates de Catalunya. Castellà i Ardanuy han mostrat interès per conèixer els mecanismes que garanteixin la neutralitat i la imparcialitat d’aquest procés i han insistit en què aviat farien una consulta a les bases del partit sobre la proposta.

Graupera i Mosella també s’han reunit aquesta setmana amb Xavier Trias a les oficines del Grup Municipal del PDeCAT a l’Ajuntament de Barcelona. En una reunió molt profitosa, Xavier Trias i l’equip de Primàries han dialogat sobre les diverses maneres de conjugar l’objectiu de llista unitària defensat per Trias i el de pluralitat proposat per Primàries.

En aquesta mateixa línia, Graupera, Vila i Mosella s’han trobat amb la presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie. En una reunió cordial a la seu de l’Assemblea, a la que també hi han assistit David Minoves i Pep Cruanyes, Primàries Barcelona va traslladar a l’ANC la voluntat que l’Assemblea pugui formar part d’un grup d’entitats que vetllin per les garanties i la pluralitat del debat i votació que ha de desembocar en la llista transversal i oberta del sobiranisme per a les eleccions municipals del 2019.

Més enllà del procés d’adhesions a primàries, en el qual la setmana passada hi va donar suport públic l’exconseller de Cultura Ferran Mascarell, s’està perfilant les bases del que serà el futur reglament de les primàries en espera que els partits i entitats hi facin les seves aportacions i es faci la consulta entre els signants a les primàries.

El reglament preveu que es presenti com a candidat tothom qui ho vulgui, els candidats que obtinguin més del 15% de vots tindran un lloc a la llista final i es faran debats oberts a la ciutadania en els 10 districtes de la ciutat de Barcelona i un de final del conjunt.

En els propers dies el grup impulsor de Primàries Barcelona es reunirà també amb ERC, la CUP i Òmnium. Passada aquesta primera ronda de trobades, s’iniciaran contactes amb d’altres entitats civils no estrictament polítiques, per tal d’eixamplar la participació en les primàries i enriquir les aportacions sectorials en els debats.