En Fredi Bentanachs a la sortida del judici
En Fredi Bentanachs a la sortida del judici
image_pdfimage_print

Aquest dimecres 30 de maig, l’activista independentista Fredi Bentanachs va haver de presentar-se de nou a la Ciutat de la Justícia a causa de la reobertura del judici per suposades agressions del qual n’havia sortit absolt la primera vegada.

Els fets van ocórrer la matinada del 16 de desembre en plena campanya electoral. En Fredi explica que en l’acampada a plaça Catalunya a favor dels presos polítics, van irrompre de forma amenaçant uns encaputxats armats amb cúters, navalles i objectes de tallar, i que els van amenaçar i cridar. En Fredi i d’altres van acabar trucant els Mossos d’esquadra, que van identificar tots els presents.

La sorpresa va arribar al cap d’uns dies quan en Fredi Bentanachs va rebre la citació del jutjat per la denúncia d’una dona, que assegura “ni coneix, ni he vist en la meva vida”, que l’acusava d’agressió la nit del 16 de desembre.

Publicitat
Publicitat

En el primer judici en Fredi Bentanachs va ser absolt per manca de proves i per la incompareixença de la part demandant. La Fiscalia també hi va estar d’acord.

Malgrat això, el cas s’ha reobert perquè la denunciant ha aconseguit la nul·litat total del judici, segons al·leguen “per indefensió perquè no va poder comparèixer en el judici”.

Ahir, a la sortida del jutjat, en Fredi Bentanachs, molt agraït per les mostres de suport rebudes, va explicar que creia que el judici havia anat molt bé, que els advocats de la part contrària no havien presentat cap mena de proves ni argument, mentre que s’ha demostrat que els que varen irrompre en l’acampada anaven encaputxats i amb cúters. En uns vint dies s’espera la sentència de nou.