image_pdfimage_print

El grup impulsor de “Primàries a Barcelona”, que des de la conferència pronunciada per Jordi Graupera del passat 20 de març ha recollit més de 26.000 signatures de suport, ha formalitzat el moviment amb la creació d’una entitat, “l’Associació per la Participació Política a Catalunya (AppCat)”, amb l’objectiu d’organitzar el vertiginós suport que ha experimentat la idea de primàries obertes a Barcelona en poc més d’un mes.

Maria Vila, advocada i membre fundadora del col·lectiu Drets —que ofereix suport jurídic contra la vulneració dels drets fonamentals dels catalans— i l’investigador de la Universitat de Princeton, Jordi Graupera, són els portaveus de la nova associació que té com a objectiu promoure la innovació en la participació política, en primer lloc celebrant unes eleccions primàries obertes a tota la ciutadania de Barcelona —on tothom es pugui presentar i també votar— per tal d’escollir el millor candidat sobiranista transversal a l’alcaldia de Barcelona.

Segons Jordi Graupera “Els ciutadans vam organitzar un referèndum l‘1 d’octubre i ara podem organitzar unes primàries barcelonines. Si fem créixer l’organització amb voluntaris —ja en tenim més de 550— i recursos farem possible escollir el millor candidat sobiranista per Barcelona. Barcelona té una de les mobilitzacions més intenses i compromeses d’Europa; posar tot el talent i la força al servei d’una ciutat millor és un deure col·lectiu”.

Publicitat
Publicitat

“No n’hi ha prou amb la unitat. Insistir només en la necessitat d’anar junts ens converteix en un moviment de vegades folklòric i impermeable al talent i la dissidència. Necessitem formes de participació que incentivin la nostra pluralitat, que siguin permeables a les millors idees i persones per a fer del país i de la seva capital espais lliures de referència. Per aquest motiu, posem l’associació al servei de totes les iniciatives, a Barcelona o a altres municipis, que busquin promoure, a través de la participació popular, la diversitat que fa fort el moviment independentista” ha manifestat Maria Vila.