image_pdfimage_print

La llista electoral que resultaria d’aquestes primàries estaria formada per candidats que obtinguessin més d’un 15% del vot ciutadà

La plataforma Primàries Barcelona, que té com a objectiu dur a terme unes primàries per Barcelona de cara a les eleccions municipals de maig del 2019, ha vist com en les darreres hores s’ha accelerat el comptador i el web primaries.barcelona ja supera les 25.000 signatures.

La proposta demana als partits i organitzacions sobiranistes que celebrin unes primàries per escollir tant el candidat a alcalde com alguns dels regidors. Les primàries obertes permetrien que tothom s’hi presentés i tothom hi votés, incentivant multitud de debats a cada districte de Barcelona centrats en les necessitats i aspiracions dels barcelonins, per tal de triar les millors propostes i candidats.

Publicitat
Publicitat

Primàries Barcelona proposa que aquells que es presentin a les primàries i, malgrat no guanyar-les, obtinguin més d’un 15% del vot, siguin membres de la llista electoral. D’aquesta manera els potencials regidors seran fruït espais socials reals i deuran la seva legitimitat a la capacitat de representar aquests espais socials i ideològics. Aquesta proposta revolucionaria la manera de fer política a la ciutat, deixant enrere la primacia de les lleialtats de partit o els híperlideratges.

En arribar al primer objectiu de 30.000 signatures, la plataforma iniciarà contactes formals amb partits i organitzacions sobiranistes per continuar transmetent “la necessitat de celebrar unes primàries que puguin oferir la possibilitat de guanyar les eleccions, mantenir la pluralitat i canviar la cultura política de la ciutat” —ha reblat el portaveu de la plataforma, Jordi Graupera.