La solidaritat de Catalunya del Nord contra la repressió

image_pdfimage_print

La repressió accelerada per part del govern estatal i la superestructura supremacista espanyola està provocant un torrent de solidaritat envers la causa política catalana arreu d’Europa. Al conjunt dels Països Catalans s’està despertant una consciència política molt crítica amb les polítiques autoritàries i contra els drets civils que aplica el govern de l’Estat espanyol. En relació amb això és important de saber que a Catalunya del Nord el passat 04/04/2018, trenta alcaldes (que ara ja en són uns 150) i un senador varen signar un manifest per tal de comprometre’s a favor de la llibertat de premsa, d’opinió i per les llibertats civils a casa nostra. A més, aquests representants polítics es van posicionar contra els mètodes repressius, in crescendo del govern espanyol contra el poble de Catalunya.

És destacat que un grup cada vegada més nombrós d’alcaldes i càrrecs públic del territori, de poblacions, tarannàs i ideologies diverses, es mullin de debò a favor d’una democràcia plena a Catalunya sense interferències espanyolistes autoritàries. Fins i tot aquest digne grup de representats polítics de Catalunya del Nord consideren que el silenci “sepulcral” de l’Estat francès —i de gran part d’Europa— envers la causa catalana (pacífica i democràtica) és molt greu i irresponsable. Però encara és més important que el passat dimecres 11 d’abril la majoria del Consell General (departamenta) dels Pirineus Oriental —un organisme públic equivalent a una diputació provincial a l’Estat espanyol— va fer un manifest/crida cívica a favor dels drets fonamentals i la democràcia a Catalunya (Principat). Segons aquesta crida cívica del Consell General dels Pirineus Orientals, la qüestió catalana per part de l’Estat francès —la pàtria de la democràcia i els drets de l’home— no es pot amagar ni negligir ni  molt menys subestimar. A més, aquests càrrecs i representants del poble de Catalunya del Nord demanen al conjunt de càrrecs electes del Departament dels Pirineus Orientals que es mobilitzin per l’alliberament immediat de tots els presos polítics que són a les tres presons de la Comunitat de Madrid, per la supressió de l’article 155 —aplicat com a excusa per implementar una dura i repressiva política colonial— , així com perquè s’iniciï una veritable negociació entre Madrid i Barcelona, supervisada per la UE i L’ONU.

En síntesi, la solidaritat des de Catalunya del Nord representa una alenada d’aire fresc molt considerable per a tots els ciutadans veritablement compromesos amb la democràcia de debò. Aquesta és una solidaritat que s’afegeix, cada dia més, a altres suports, des de Portugal fins a Alemanya i Escandinàvia, passant per Escòcia i la Confederació Helvètica. La repressió contra els drets fonamentals del poble de Catalunya (inclòs el dret a l’autodeterminació dels pobles) és una matèria eminentment Europea i massa important per a tot el vell continent per bandejar-la d’una forma estúpida i irresponsable.

Publicitat