image_pdfimage_print

La plataforma Primàries Sí, que té com a objectiu dur a terme unes primàries per Barcelona de cara a les eleccions municipals de maig del 2019, ha vist com en les darreres hores s’ha accelerat el comptador i ja suma més de 20.000 signatures al web primaries.barcelona.

El portaveu de la campanya, Jordi Graupera, en fa una valoració positiva, però assegura que cal continuar treballant: En aquests moments ja hi ha 20.000 persones que estan demanant als partits que s’obrin a solucions noves que puguin garantir una política més ciutadana, participativa i popular.

Aquestes primàries, obertes a la participació de tota la ciutadania i en les quals tothom s’hi podria presentar, aspiren a convertir-se en una plataforma per a noves idees en la qual hi poden cabre noves iniciatives. “Les notícies dels darrers dies evidencien que la batalla de Barcelona no es pot lliurar amb eines convencionals i que, si el sobiranisme vol guanyar, ha d’apostar per les primàries. És a dir, potenciar el talent, la diversitat i la unitat. És essencial incentivar l’aparició de nous actors, encara desconeguts per a la ciutadania”, assegura Graupera.

Publicitat
Publicitat

La iniciativa, que es va presentar fa un mes —el 20 de març— al Teatre Victòria (de 1.200 localitats d’aforament) en dues sessions per tal d’encabir tot el públic assistent, també ha rebut la inscripció de prop de 500 voluntaris que s’han ofert a treballar-hi per fer-la possible.

L’objectiu d’aquesta conjunció ciutadana és arribar a les 30.000 signatures. “Catalunya –i Barcelona en particular– té una de les mobilitzacions polítiques més intenses d’Europa i, si la capital es compromet amb unes primàries, ningú les podrà aturar”, assenyala Graupera.