Antoni Castellà ha entregat la medalla Carrasco i Formiguera a Laia Gasch, filla de Muriel | Demòcrates de Catalunya
Antoni Castellà ha entregat la medalla Carrasco i Formiguera a Laia Gasch, filla de Muriel | Demòcrates de Catalunya
image_pdfimage_print

Aquest diumenge en el marc de la festa de Sant Jordi a Londres, la Fundem, la fundació de Demòcrates de Catalunya, ha entregat la Medalla Carrasco i Formiguera a títol pòstum a Muriel Casals, Expresidenta d’Òmnium Cultural i diputada de Junts pel Sí durant la passada legislatura.

Antoni Castellà ha fet entrega de la Medalla Carrasco i Formiguera a Laia Gasch, filla de Muriel, que l’ha recollida en nom seu, davant les 300 persones que s’han congregat al Borough Market de Londres.

En la seva intervenció, Castellà ha posat en relleu que la Fundació Fundem “vol preservar el llegat de Carrasco i, per tant, vol honorar a les persones que han representat els valors de Justícia Social, Humanisme i consecució de la República Catalana que Carrasco sempre
havia defensat, i que li van costar la vida”.

Publicitat
Publicitat

Castellà ha recordat que “el llegat de la Muriel ens obliga a tots a treballar per recuperar la unitat republicana amb l’únic objectiu de desenvolupar el mandat de l’ú d’octubre, perquè, aquí és on seria ara la Muriel, i aquí és on som la gent de Demòcrates”.

En aquest sentit, Castellà ha advertit que “Malgrat que l’Estat espanyol segueix exercint la repressió sistemàtica contra el poble de Catalunya, no ens rendirem mai. Continuarem la nostra lluita fins a esdevenir dones i homes lliures en un país lliure”.

Per la seva part, Laia Gasch ha volgut agrair a la família Carrasco i Formiguera que la primera medalla Carrasco atorgada per Fundem hagi estat per la seva mare Muriel Casals tot recordant que ”fa pocs dies del 80è aniversari de l’assassinat de Manuel Carrasco a mans de Franco. Ell va morir pels seus ideals i va lluitar tota la seva vida per aconseguir la República Catalana. Uns ideals compartits per la meva mare, i per milions de catalans avui dia”.

Gasch ha volgut denunciar que “avui en Jordi Cuixart fa 43 anys. Està empresonat des de fa 6 mesos, sense judici, lluny de la seva parella i del seu fill petit, acusat d’uns crims que juristes tant d’Espanya com de tot Europa així com Amnistia Internacional, consideren infundats i que poden posar en risc els drets humans fonamentals dels ciutadans”.

La filla de Muriel Casals ha conclòs que “és un gran honor rebre la medalla Carrasco i Formiguera i estic segura que la Muriel hauria agraït molt aquesta condecoració. Puc dir amb el cor a la mà que continuarem fent honor als valors republicans de Carrasco i Formiguera”.