image_pdfimage_print

Ahir s’esdevingué el 80è aniversari de l’assassinat de Manuel Carrasco i Formiguera per part del General Franco. Per fer-ne el record, Demòcrates de Catalunya amb la participació destacada de la família, van organitzar un homenatge al cementiri de Montjuïc. Hi assistiren també una nodrida representació d’altres forces polítiqies i institucions, com el mateix Ajuntament de Barcelona.

S’hi feren diferents parlaments. El líder de Demòcrates, Antoni Castellà, féu un discurs molt contundent i abrandat. Així afirmà que “Els principis de Carrasco i Formiguera eren la justícia, la llibertat, l’humanisme i la independència del seu país. 80 anys després, aquests 4 principis estan escandalosament violats per l’Estat espanyol”. També va afegir que “L’1-O vam conquerir la nostra llibertat. És un mandat de la sobirania del poble. El 3-O haguéssim hagut d’exercir la proclamació de la República”. Respecte als darrers esdeveniments, va reblar “La decisió d’Alemanya i la del Comitè de Drets Humans de les Nacions Unides canvia la situació i obre un espai d’esperança”.

També van intervenir en l’acte, la diputada i dirigent Titon Laïlla, la filla d’en Carrasco, la Rosa Maria, i representant de les Joventuts del partit.

Publicitat
Publicitat