Elmar Brok, Catalunya i la mediació europea

image_pdfimage_print

Amb motiu de tot el rebombori mediàtic i polític sobre la posada en llibertat (amb mesures cautelars i fiança) del president Puigdemont per part de la justícia alemanya, un diari digital en la llengua de Shakespeare amb seu a Brussel·les —The Vocal Europe— va fer una enquesta a la xarxa en què demanava què havia de fer Alemanya amb el president Puigdemont, si deixar-lo en llibertat o extradir-lo al Regne d’Espanya. El resultat d’aquest sondeig va ser demolidor: un 94% va optar per votar que el deixessin en llibertat i solament un 6% volia que l’extradissin al Regne d’Espanya.

Tot això ens demostra la gran manca de credibilitat del govern l’Estat espanyol i de la justícia espanyola davant d’una ciutadania europea ben informada i exquisidament democràtica. Per altra banda, l’eurodiputat de la CDU Elmar Brok (el partit de la Sra. Merkel) acaba de manifestar que la UE ha de fer de mediador entre Catalunya i el Regne d’Espanya. A més, cal no oblidar que diferents mitjans europeus francòfons, anglòfons i germanòfons —tant digitals com en paper— han dit clarament que tot el dossier judicial contra els presos i exiliats polítics catalans, que es tramita en el Tribunal Suprem espanyol, és nul de ple dret; representa un autèntic abús de llei. També cal no oblidar el “front belga” on la justícia ha deixat en llibertat, sense fiança, els tres exiliats catalans actualment residents a la capital europea. En aquests moments si el govern espanyol tingués un bri de dignitat democràtica i sentit comú hauria de redactar urgentment un indult per tal que, al més aviat possible, sortissin en llibertat tots els presos polítics catalans que es troben a les tres presons de la Comunitat de Madrid.