image_pdfimage_print

Diverses entitats de la societat civil, entre elles, Òmnium Cultural, l’Institut de Drets Humans, l’Associació Irídia, l’Institut Internacional per l’Acció Noviolenta i la Fundació per la Pau impulsen la campanya Demà pots ser tu / Mañana puedes ser tú en defensa dels drets fonamentals i civils. L’objectiu de Demà pots ser tu és denunciar que el govern espanyol viola sistemàticament els drets i les llibertats bàsiques en democràcia”, va afirmar el vicepresident d’Òmnium, Marcel Mauri, durant la roda de premsa de presentació.

La portaveu d’Irídia, Anaïs Franquesa, ha destacat que aquesta campanya ha de servir per mobilitzar consciències i per alçar la veu contra la injustícia. També dona un missatge d’esperança perquè hem de demostrar que la nostra por és la nostra força. Això ens afecta a tots. La repressió, amb el suport de la reforma del codi penal, només busca desmobilitzar i fer callar veus discordants amb el discurs oficial, va dir.

Davant d’aquesta situació Demà pots ser tu / Mañana puedes ser tú serà un canal de denúncia i reivindicació permanent fins que no s’aturi la repressió del govern espanyol. La persecució de la dissidència va més enllà de la situació política a Catalunya: des de l’aprovació de la llei mordassa, més de 20.000 persones han estat sancionades o investigades a l’Estat per exercir el dret a la lliure expressió.

Publicitat
Publicitat

Precisament la campanya beu d’aquesta realitat repressiva i té de protagonistes represaliats com el president d’Òmnium, Jordi Cuixart, els cantants Valtonyc, Strawberry i Pablo Hasél, les activistes Cassandra Vera i Helena Maleno, les periodistes Cristina Fallarás i Mercè Alcocer o el regidor de Sant Joan de Vilatorrada i comediant, Jordi Pesarrodona. Ells són les cares de la imatge gràfica però altres persones vinculades a la cultura com l’actor Alberto San Juan, l’humorista Eduard Biosca, Guillermo Martínez-Vela (El Jueves) o la periodista Beatriz Talegón, participen també en la campanya.