Conferència Nacional de les Joventuts d'Esquerra Republicana a Vilafranca del Penedès | JERC
Conferència Nacional de les Joventuts d'Esquerra Republicana a Vilafranca del Penedès | JERC
image_pdfimage_print

Les Joventuts d’Esquerra Republicana han celebrat aquest cap de setmana la seva Conferència Nacional a Vilafranca del Penedès. Més de 300 joves d’arreu dels Països Catalans s’han aplegat per rellançar l’estratègia republicana i recuperar la iniciativa política enfront de la repressió de l’Estat, en un moment d’excepcionalitat en què la repressió de l’Estat requereix un nou rumb per assolir la República.

Avançant-se a la Conferència d’Esquerra Republicana, les seves joventuts han aprovat una ponència estratègica que defineix les properes passes de l’organització. Així mateix, han volgut fer una aposta de futur amb un canvi de logotip i una renovació de la seva Declaració de Principis.

Passades les eleccions del 21 de desembre, l’organització juvenil va engegar rondes territorials arreu del territori per enriquir i mostrar les diferents voluntats. Com ha afirmat la diputada de les Joventuts d’Esquerra Republicana, Rut Ribas, se senten “legitimats per prendre iniciativa i iniciar el debat sobre l’estratègia que ha de seguir l’independentisme”.

Publicitat
Publicitat

La Ponència aprovada estableix una estratègia independentista que demana combinar una suma de forces amb una coordinació entre institucions i carrer per tal de seguir avançant cap a la implementació d’una República Catalana. També defineix com vertebrar els PaÏsos Catalans, tenint en compte les realitats polítiques de cada territori i les relacions entre aquests. D’aquesta manera, l’organització fa una gran aposta pels moviments socials. Es compromet a tenir una forta presència en el moviment estudiantil i a enfortir un sindicat laboral representatiu de les classes populars dels Països Catalans.

També es proposen l’objectiu de consolidar-se com a organització política juvenil referent als Països Catalans. Han aprovat una nova imatge corporativa que integra el concepte “jovent republicà” i que els permet representar la totalitat del territori, alhora que el fa més adient amb el context actual.

Així mateix, també s’han refermat en els seus valors renovant la Declaració de Principis. Sense oblidar l’històric de l’organització, i amb voluntat de fer un pas endavant i integrar les reivindicacions pròpies, es defineixen com a independentistes, socialistes, feministes, ecologistes i, en síntesi, republicans.

El portaveu nacional de l’organització, Pau Morales, ha remarcat que “els debats que hem fet aquest cap de setmana s’avancen a la reformulació estratègica que ha de fer l’independentisme i serviran per fer avançar el país, aturar la repressió i iniciar la construcció de la República. El jovent republicà ens conjurem a fer-ho possible sent una eina útil i participant de tot arreu”.

Durant tota la Conferència també han recordat l’absència dels presos polítics. En un inici, havien d’assistir-hi Oriol Junqueras i Marta Rovira, però la seva situació política no els ho ha permès. Pere Aragonès i Roger Torrent han participat tant a l’obertura com a la cloenda i ambdós han denunciat que s’acusi de “covardia” a Esquerra Republicana quan tenen el seu President a la presó i la seva Secretària General a l’exili.