L’esperit de victòria de l’1-O

image_pdfimage_print

La situació del nostre país és avui trista i greu

Avui comença una nova fase de la nostra història i del nostre projecte col·lectiu: la defensa de la dignitat democràtica del que ens ha portat fins aquí i la denúncia de la indignitat de la repressió política i judicial que empresona les idees i menysprea milions de ciutadans.

El dret democràtic de milions de ciutadans s’ha conculcat i això significa que l’estat de dret del 78, legítimament construït entre tots, ha saltat pels aires.

Perquè…

Publicitat

Quan NO es respecta la divisió de poders NO hi ha democràcia.

Quan NO es respecta la voluntat democràtica d’un país, decidida a les urnes, NO hi ha democràcia.

Quan NO es garanteix l’acció política lliure de partits i societat civil i es pretén descapçar-los, NO hi ha democràcia.

Quan NO es vol escoltar els ciutadans d’un país i debatre les idees, menyspreant els desitjos i la voluntat de construir un país millor, NO hi ha democràcia.

Quan NO s’apliquen les regles del funcionament legal de forma justa, forçant retorçadament les decisions judicials, potser hi ha prevaricació, però el que segur que NO hi ha és democràcia.

No sé quin delicte pot haver-hi en demanar democràticament a la ciutadania quin futur col·lectiu desitja, quin país vol construir per al demà: voler escoltar l’opinió de tots i cadascun dels seus ciutadans. Perquè, precisament, això ara va sobretot de democràcia.

I en un país on no hi ha democràcia ni respecte, no en volem continuar formant-hi part. 

Som un país fort, mobilitzat des de la base, i com a tal, no ens podran aturar. No se’ns pot derrotar. Si perdem lideratges, en trobarem de nous.

Aquest és l’esperit de victòria de l’1-O

No hi ha derrota mentre hi hagi una enorme quantitat de ciutadans i ciutadanes d’aquest país ferms en la voluntat de decidir col·lectivament el seu futur.

Perquè no ens derrotaran les sentències judicials, ni la indignant situació en què es troben els representants polítics dels catalans, avui injustament empresonats o exiliats.

Només ens derrotarà el desànim o la radicalitat; perquè aquest ha de continuar sent un moviment de pau i de somriures. De somriures malgrat la repressió i la indignació; de somriures malgrat el dolor i la injustícia.

I, avui, tenint presents en Jordi Cuixart i en Jordi Sánchez, l’Oriol Junqueras i en Joaquim Forn, la Carme Forcadell i la Dolors Bassa, en Raül Romeva, en Jordi Turull i en Josep Rull; i, en Carles Puigdemont i en Toni Comín, en Lluís Puig, la Meritxell Serret i la Clara Ponsatí, l’Anna Gabriel i la Marta Rovira, tenim clara la força del nostre convenciment i de la nostra determinació que emana de l’1-O, de la victòria col·lectiva de l’1-O.

La nostra prioritat ha de ser la fermesa i la unitat per constituir un nou govern que ens retorni l’autogovern i reverteixi la ignomínia del 155, que exerceixi un lideratge clar que permeti de denunciar i revertir els processos judicials i que posi en marxa un debat obert i plural sobre el nostre futur col·lectiu.

Des de Moviment d’Esquerres posarem tot el nostre esforç i tota la nostra determinació per fer aquest futur possible; des del Parlament amb la tasca de la nostra companya i diputada Magda Casamitjana que s’ha reincorporat avui a causa de la trista notícia de la renúncia de la consellera Dolors Bassa; i des dels nostres companys i companyes alcaldes, regidors i consellers comarcals, des dels nostres companys i companyes membres, amics i tota la gent d’esquerres que treballem junts per construir i fer millor el nostre país i la vida dels ciutadans i ciutadanes des de les nostres ciutats i pobles.