La direcció de l'ANC escollida després de les eleccions a secretariat constituent del 2018 | Assemblea Nacional Catalana
La direcció de l'ANC escollida després de les eleccions a secretariat constituent del 2018 | Assemblea Nacional Catalana
image_pdfimage_print

Aquest dissabte ha tingut lloc la constitució del nou Secretariat Nacional de l’Assemblea Nacional Catalana elegit en les eleccions que varen tenir lloc el dissabte passat. La reunió ha tingut lloc a Sant Cugat del Vallès i el punt principal de l’ordre del dia era l’elecció dels 4 càrrecs de la direcció de l’entitat.

Elisenda Paluzie ha estat elegida amb el vot favorable de 71 dels secretaris i hi ha hagut dues abstencions. En la reunió han assistit 73 dels 77 membres del secretariat nacional. Paluzie, que fou degana de la Facultat d’Economia i Empresa de la Universitat de Barcelona i actualment és professora de la mateixa universitat, inicialment no s’havia postulat per presidir l’entitat. L’economista vol mantenir la seva tasca com a professora de la universitat catalana més ben situada al cim mundial. És per això que malgrat obtenir una aclaparadora diferència respecte al segon candidat al Secretariat Nacional més votat en les eleccions de fa una setmana, no estava clar que ella finalment optés a la presidència. Durant la campanya de les eleccions es varen postular tres candidats. En David Minoves, president del CIEMEN i a l’òrbita d’ERC; David Fernàndez, actualment vicepresident del CCN i Adrià Alsina que és el cap de premsa de l’ANC i tenia el suport del secretariat sortint. Finalment cap dels tres ha mantingut la candidatura a president i Paluzie, que demanava formar un equip col·legiat que afrontés la tasca, ha obtingut l’aval per ser-ne la presidenta, així evita una polèmica semblant a les que ja hi va haver en els dos comicis anteriors, en què el candidat més votat finalment no havia estat escollit president de l’entitat.

De fet, Minoves va renunciar durant la setmana a la presidència per optar a la vicepresidència. Canadell, el segon més votat dissabte passat també optava a aquesta responsabilitat. La votació pel càrrec, que s’ha deixat per a la tarda, ha produït un empat tècnic entre els dos candidats. Finalment el secretariat nacional constituent ha elegit —amb 66 vots afirmatius i 7 en blanc— Josep Cruanyes, impulsor de la Comissió de la Dignitat pel retorn dels papers de Salamanca i quart candidat més votat a les eleccions al secretariat com a nou vicepresident de l’entitat.

Publicitat
Publicitat

La secretaria de l’entitat independentista ha recaigut en Montserrat Rossell. I finalment, el càrrec de tresoreria ha recaigut en Joaquim Arnau, representant territorial del Gironès, Alt i Baix Empordà, la Garrotxa, el Pla de l’Estany i la Selva. Pròximament s’aniran decidint les persones que ocuparan altres càrrecs dins de l’organigrama de l’entitat, com les comissions de treball.