Renovació de formacions polítiques?

image_pdfimage_print

Sobre l’articulació d’un nou mapa polític, o sobre la renovació de les formacions polítiques, en aquest moment em cal dir el següent: no puc deixar de pensar en aquella història dels galgos i els podencos.

De les espanyes i de tot arreu ens fan arribar molta gent a Catalunya, propiciat per la mentalitat de l’imperio a l’efecte d’augmentar escandalosament el cens, de gent que no es sentiran mai catalans tret d’una petita minoria. Això és el cavall de Troia a l’espanyola. Seguidament ens canviaran la llei electoral, i en unes pròximes eleccions —les que siguin— ja tindrem l’Arrimadas de presidenta de la Generalitat (per posar un nom) o el Caudillo ressucitat.

Els catalans tenim grans qualitats, però ens cal polir els grans defectes dels egocentrismes polítics, el súper individualisme i saber posar la dignitat per sobre de la pela. A Catalunya aquest nou ‘estat del ben estar’ a algun els ha generat molta estupidesa.

Publicitat

El professor Carles Muñoz Espinalt ja deia que els catalans són uns grans especialistes a fer la gara-gara, fugir d’estudi i/o fer l’orni, quan ens manca valentia o contundència davant de determinats fets.

No perdeu el temps discutint, estimats compatriotes, que encara tindrà raó l’Aznar.

Ara ja no es tracta d’agafar el toro per les banyes, ara ens cal agafar-lo pels dallonses. Per sobre de tot, dignitat i ja tornarem a aixecar el cap. Si no ens volen entendre a Europa o no ens estimen, doncs marxem-ne. Los catalanes de las piedras sacan pan.

Un home quan ha perdut la dignitat, sigui per comoditat o per covardia ja ho ha perdut tot. Alguns d’aquests són tan pobres que l’única cosa que tenen són diners.

La independència de Catalunya ara cal gestar-la al carrer i internacionalitzar el problema. Els meus representants polítics quasi m’han decebut tots. A molts catalans ens manca saviesa i la contundència del Molt Honorable president Carles Puigdemont, Anna Gabriel, Ramon Cotarelo, Pilar Rahola i Santiago Espot entre altres.