Elisenda Paluzie
Elisenda Paluzie
image_pdfimage_print

Aquest dissabte ha finalitzat el procés electoral per escollir els 77 membres del Secretariat Nacional de l’ANC. Elisenda Paluzie, professora d’Economia de la UB, ha estat la candidata més votada amb un total de 5062 vots. En segon lloc el que fou cofundador del Cercle Català de Negocis (CCN), Joan Canadell, amb 3152 vots. Força a prop el president del CIEMEN i membre d’ERC David Minoves. En quart lloc Pep Cruanyes, portaveu de la Comissió de la Dignitat. L’actual vicepresident del CCN, David Fernàndez, ha quedat en cinquè lloc. I l’actual cap de premsa de l’entitat, que tenia el suport del Secretariat sortint, Adrià Alsina, ha quedat en sisè lloc amb 2788 vots.

Més de 7.000 socis i sòcies han votat durant tot el procés electoral per decidir el nou Secretariat Nacional de l’Assemblea Nacional Catalana. Això suposa un 19,51% del cens. D’aquests, 4.596 són telemàtics i 2.559 presencials. Les dades, encara provisionals, han servit per decidir els 77 membres del Secretariat Nacional. L’ANC ha fet públics els resultats en el seu lloc web.

Xavier Vidal, membres de la Junta Electoral, ha ressaltat l’altíssima participació de candidats que han tingut la valentia de presentar-se en un moment de repressió tan alt. “Es necessita valentia”, ha elogiat Vidal.

Publicitat
Publicitat

El dissabte 24, segons ha explicat Lígia Espejo, membres de la Junta Electoral, es constituirà el nou Secretariat, que haurà de decidir llavors, a través de les votacions dels nous membres del Secretariat, els càrrecs orgànics de l’entitat, entre els quals hi ha els de presidència.