image_pdfimage_print

Somescola es manifestarà aquest dissabte 17 de març a Barcelona al costat de tota la comunitat educativa per blindar el model d’escola catalana. “És més necessari que mai blindar l’escola catalana i demostrar que aquest model es defensa més enllà de les ideologies. En la defensa de l’escola no hi ha cap fissura”, ha afirmat Marcel Mauri. El vicepresident d’Òmnium Cultural ha fet aquestes declaracions en roda de premsa amb presència de les entitats que integren Somescola. “Cal sortir massivament al carrer aquest dissabte”, ha dit Mauri, “estem farts del xantatge constant de l’Estat que treu l’espantall de carregar-se l’escola catalana cada cop que li interessa”, ha afegit. La marxa unitària, amb el lema ‘L’escola catalana, democràtica i cohesionadora no té por’, arrencarà a les 17 h a ronda Sant Pere amb passeig de Gràcia i acabarà a l’Arc de Triomf, on hi haurà l’acte final.

Xavi Corbera, de la Federació de Moviments de Renovació Pedagògica, ha lamentat que “ja fa massa temps que hem de respondre als atacs de l’Estat”. “Ho vam fer el 2014 i ho tornarem a fer ara”, ha afegit. Corbera ha denunciat que el govern espanyol “canvia l’organització dels centres mitjançant sentències judicials i passa per alt la legislació catalana i l’autonomia de les escoles”. A més, l’acusa de “voler dividir la societat en dos blocs i carregar-se la convivència”. Per tot això, ha demanat que deixin “treballar amb tranquil·litat a les escoles”.

Per la seva banda, Carme Roca, de la FaPaC, ha insistit en aquesta última idea: “necessitem un entorn de llibertat, transparència i respecte per als nostres fills”. Roca ha mostrat la seva preocupació per l’endarreriment forçat del període de preinscripció escolar i pel fet que “no es pugui garantir la transparència a l’hora de resoldre incidències”. “Exigim al govern espanyol que acabi immediatament amb aquest desori”, ha sentenciat.

Publicitat
Publicitat

Des de Somescola també han lamentat els casos de persecució judicials contra mestres, com els de la Seu d’Urgell: “processar i perseguir els mestres fa que la resta de companys s’autocensurin; això perjudica tothom”. En aquest sentit, Xavi Corbera ha deixat clar el compromís del professorat amb el “creixement personal dels alumnes” i per tant ha qualificat “d’obligació” seguir parlant a classe de l’actualitat i dels temes que afecten de prop la nostra societat.