Jaciment arqueol˜gic de Casanoves o Casesnoves (2.200m) Parc Nacional d'AigŸestortes i Estany de St. Maurici. Catalunya, juliol de 2011.
image_pdfimage_print

El Secretari General de la CGT de Catalunya, Ermengol Gassiot, va ser detingut  ahir al migdia a la seu de la Fiscalia Superior de Catalunya.

Gassiot estava en situació de cerca i captura perquè no va presentar-se a declarar davant el jutge en el judici conegut com a #Som27imes, arran de l’ocupació del rectorat de la UAB que van fer estudiants i sindicalistes el 2013 contra el ‘Pla Bolonya’.

La detenció s’ha produït en el moment en que algunes de les persones encausades —la Bàrbara Roch, l’Edu i l’Ermengol— , presentaven un escrit a la Fiscalia en el qual un miler de persones de l’àmbit acadèmic donaven suport als encausats. Cap a les 13h l’Ermengol i la Bàrbara, sobre la qual també hi havia ordre de detenció, han estat conduits a la Comissaria de Mossos d’Esquadra de Les Corts. Si bé inicialment el propi Gassiot va comunicar que hi passaria la nit i no seria alliberat fins avui dimecres, finalment tant com ell com la Bàrbara, van poder sortir poc després de la mitja nit.

Publicitat
Llibre: El Judici - Lluís Busquets
Publicitat

Ermengol Gassiot és professor d’arqueologia a la UAB i des de fa quatre anys Secretari General de la Confederació General del Treball (CGT) de Catalunya, tercer sindicat en afiliació a Catalunya. El procés en el qual es troba imputat consisteix en 27 acusacions penals contra 25 estudiants, un PAS (personal d’administració i serveis) i un professor, que és l’Ermengol. En el marc de les mobilitzacions contra el ‘Pla Bolonya’, es va ocupar durant un mes el Rectorat, també com a protesta contra l’aleshores equip de Govern de la UAB. La fiscalia demana penes d’entre onze i catorze anys de presó i multes de 9.500 euros per a 27 persones per participar en l’ocupació o donar-hi suport. La UAB també els reclama 14.000 euros per responsabilitat civil.