Roda de premsa d'Aministia Internacional a Pristina, a la dreta Gauri van Gulik | Aministia Internacional
Roda de premsa d'Aministia Internacional a Pristina, a la dreta Gauri van Gulik | Aministia Internacional
image_pdfimage_print

Després de la decisió del Tribunal Suprem de no posar en llibertat Jordi Sànchez, expresident de l’ANC, Gauri Van Gulik, directora d’Amnistia Internacional a Europa, ha manifestat que “La prolongació de la presó provisional de Jordi Sànchez constitueix una restricció excessiva i desproporcionada del seu dret a la llibertat d’expressió i de reunió pacífica”.

A més ha afegit que “en lloc d’aprofitar l’oportunitat de posar fi a la seva detenció, el Tribunal Suprem d’Espanya ha empitjorat aquesta injustícia. Jordi Sànchez ha de ser posat en llibertat de forma immediata”. Segons l’opinió d’Amnistia Internacional, la resolució d’avui no aporta elements nous que justifiquin la prolongació de la presó provisional de Sànchez. A més a més, segons l’organització, els càrrecs de sedició i rebel·lió que recauen contra Sànchez i Cuixart, a partir de la informació de la qual diuen disposar, són injustificats i, per tant, s’han de retirar.

Amnistia Internacional considera que tot i que convocar protestes per obstruir operacions policials legítimes pot ésser, si es demostra la seva realització, un delicte sancionable contra l’ordre públic, no constitueix en cap cas un delicte greu com el de sedició o el de rebel·lió, castigats amb penes de fins a 30 anys.

Publicitat
Publicitat