image_pdfimage_print
Assegura que no hi haurà 155 que aturi la voluntat i la llibertat de tot un poble

L’alcalde de Sallent (Bages), David Saldoni (dreta, a la foto), és el nou president de l’Associació Catalana de Municipis i Comarques. Saldoni ha estat proclamat president, amb el 96,4% dels vots a favor, en substitució de Miquel Buch, en l’assemblea que l’entitat municipalista ha celebrat aquest dissabte a Cardona. La de Saldoni era l’única candidatura que es va presentar a la presidència per agafar el relleu de Miquel Buch, que ha encapçalat l’ACM des de l’octubre de 2011 fins al gener de 2018.

En el seu discurs, el nou president de l’ACM, ha reivindicat  la importància dels alcaldes i alcaldesses per defensar els interessos i anhels dels veïns i veïnes. “Ens hem fet sentir i ens farem sentir perquè som la garantia que ens escoltin. No hi haurà 155 que aturi la voluntat i la llibertat de tot un poble“, ha afirmat. Saldoni també ha manifestat la voluntat de dissenyar el futur del món local i de l’entitat per ser una eina útil per als municipis: “Hem de fer un esforç per ajudar a tots els ajuntaments perquè portin a terme els seus projectes“. I ha afegit: “Volem ser corretja de transmissió. Un espai de trobada de municipis i electes“. El nou president de l’ACM també ha agraït la tasca de Miquel Buch al capdavant de l’ACM destacant que “ha fet créixer i liderar l’entitat, ha sabut escoltar el sentir dels ajuntaments catalans“.

David Saldoni es converteix en l’onzè president de l’ACM. I ha agraït l’honor de presidir l’entitat municipalista més important de Catalunya, manifestant que afronta el nou càrrec amb molta il·lusió.

Publicitat
Publicitat

Per la seva part, Miquel Buch en el seu discurs de comiat ha destacat que “hem de fer una aposta per la bona política de cara al futur, i la bona política la fem els alcaldes i alcaldesses”. I no ha desaprofitat l’ocasió per manifestar que el municipalisme té molt força: “Si anem plegats, sense lluites partidistes, som una força molt potent en aquest país. La força del món local és imparable”.

Finalment, el president del Parlament de Catalunya, Roger Torrent, ha intervingut per demanar que el món local ajudi en la defensa de la dignitat de les institucions catalanes. Com a alcalde de Sarrià de Ter fins ahir, ha destacat la importància de l’ACM perquè el món local necessita eines per donar un bon servei als ciutadans.

Destacar que durant l’Assemblea s’ha projectat un missatge del President Carles Puigdemont, en el qual ha manifestat que per fer un país millor “cal fer-ho des de baix amb eines de participació i escoltant sempre els ciutadans“.