image_pdfimage_print

Aquest dimecres, 10 de gener, a les 19.00 hores, la plataforma Docents x la República, convoca concentracions en algunes de les principals ciutats del país, per defensar el model educatiu català i els valors democràtics de convivència i llibertat. La data triada coincideix amb la del naixement del pedagog Francesc Ferrer i Guàrdia, que va ser executat per l’estat espanyol, el 1909.

A hores d’ara estan confirmats concentracions a  Vic, Girona, Manresa, Reus, la Bisbal d’Empordà, Valls, Granollers, Vilafranca del Penedès, Sta. Coloma de Cervelló, Igualada. Però ben probablement en seran moltes més que s’afegiran en les properes hores.

La mobilització també es fa en defensa i solidaritat dels docents que en les darreres setmanes han estat assetjats judicialment, en ser denunciats per sectors espanyolistes, acusant-los d’adoctrinar els seus alumnes, pel fet de permetre el debat a les aules sobre els atacs de l’1-O.

Publicitat
Publicitat

Els Comitès de Defensa de la República (CDR), així com Òmnium Cultural, l’Assemblea Nacional Catalana, Som Escola i entitats d’àmbit municipal o comarcal (ateneus, casals, etc.) també hi donen suport.