image_pdfimage_print

La Xarxa Europea per la Igualtat Lingüística (European Language Equality Network, ELEN), atesos els resultats de les eleccions del passat 21D es referma en la Resolució aprovada per unanimitat en la seva assemblea celebrada a València el passat mes de novembre.

ELEN reafirma el suport total als drets civils, polítics i lingüístics a Catalunya i crida a la UE a protegir-los i a facilitar les negociacions entre l’estat espanyol i el Govern de Catalunya amb mediadors independents i neutrals.

També exigeix al govern espanyol que acompleixi amb les seves obligacions establertes en els Tractats constituents de la UE que estableixen un respecte pels drets dels catalanoparlants, els resultats electorals i la democràcia.

Publicitat
Publicitat

De forma immediata i urgent, ELEN exigeix l’alliberament dels presos polítics, l’abolició de les mesures establertes per l’art. 155 i el restabliment del govern legítim català, així com la compensació de les víctimes dels atacs de l’1-O i la garantia del manteniment del model d’immersió lingüística.

ELEN és una ONG europea que vetlla per les llengües menys parlades a Europa. Actualment un 10% de la seva població les parla, és a dir un 55 milions d’europeus. Un total de 150 entitats i organitzacions la formen, representant 45 llengües en 23 estats europeus. Entitats catalanes que en formen part són la Plataforma per la Llengua, Fundació PuntCAT i Òmnium Cultural.