Declaracions d'Agustí Alcoberro, vicepresident de l'ANC, valorant els resultats del 21D | ANC
Declaracions d'Agustí Alcoberro, vicepresident de l'ANC, valorant els resultats del 21D | ANC
image_pdfimage_print

Les forces independentistes han tornat a guanyar les eleccions. Amb un total de 70 diputats, i amb una participació rècord, les tres forces independentistes conformen una majoria absoluta que serveix per enviar un missatge ben clar a la comunitat internacional, però també a Espanya.

A les Drassanes de Barcelona, lloc que l’ANC ha triat per fer el seguiment electoral, centenars de persones s’han concentrat per celebrar els resultats, un cop s’han anat sabent.

La República, ratificada

Agustí Alcoberro, vicepresident de l’ANC, ha volgut enviar un missatge molt clar: la ciutadania ha revocat l’article 155, que ha considerat un cop d’estat a la República. Però sobretot, Alcoberro ha deixat clar que, amb aquests resultats, la ciutadania ha ratificat la República.

Publicitat
Publicitat

El vicepresident de l’ANC ha exigit la restitució del Govern legítim, amb els seus equips de govern, de manera immediata, així com el control absolut de tots els comptes de la Generalitat. També ha exigit el retorn dels presos polítics, que ha titllat d’ostatges i el retorn del govern a l’exili, així com aturar qualsevol acció judicial contra la mesa del Parlament o qualsevol dels diputats i alcaldes.

Malgrat la victòria, Alcoberro ha volgut deixar clar que aquests comicis eren il·legítims, il·legals. Ara bé, els resultats evidencien, segons el vicepresident de l’ANC, que la ciutadania ha expressat la seva voluntat de seguir endavant amb la República, i demostra que l’Estat ha aplicat el 155 en contra de la majoria del poble de Catalunya.

Finalment, Agustí Alcoberro ha volgut recordar el paper cabdal de l’1 d’octubre, de com es va resistir, i ha deixat un missatge clar: l’Estat espanyol mai podrà callar la veu de Catalunya.