Moment de l'acte Llibertat Presos Polítics al Paranimf de l'UB
Moment de l'acte Llibertat Presos Polítics al Paranimf de l'UB
image_pdfimage_print

L’acte Llibertat Jordis, Llibertat Presos Polítics organitzat per la Crida a la Solidaritat ha emplenat aquest vespre el Paranimf de la Universitat de Barcelona i l’Aula Magna.

Aureli Argemí, membre fundador de la Crida a la Solidaritat, ha expressat el desig que “la nova República sigui d’acollida i alliberadora. Un estat que opta per la convivència cívica i pacifica per a tothom”, demanant el reconeixement de tots els països d’Europa i reivindicant l’Europa dels pobles. En relació als presos polítics, ha afirmat que “no defallirem fins que tornin a casa seva, seguirem les seves petjades per a la recuperació de la plena llibertat”.

L’advocat Yann Choucq, advocat bretó, especialista en drets humans, ha expressat en la seva intervenció que “ens trobem davant d’un estat que ha confiscat la sobirania del poble”. Ha recordat els drets dels pobles a l’autodeterminació, amb la Carta de les Nacions Unides i resolucions de l’ONU i Tribunal de la Haia.

Publicitat
Publicitat

L’exconseller Joan Manuel Tresserras, també membre de la Crida en els seus inicis, ha parlat en lloc del conseller de Justícia Carles Mundó, empresonat, que era qui havia d’assistir a l’acte, afirmant que “és irrenunciable l’assoliment de la majoria d’edat en forma de República. Som en estat d’excepció i les nostres genuïnes formes d’expressió polítiques seran les que ens faran guanyar”.

Marcel Mauri, en nom d’Òmnium, ha agraït la tasca dels diputats i diputades del Parlament, “els únics representants legítims de Catalunya”. En representació de l’ANC, Agustí Alcoberro, ha afirmat que l’Assemblea encara la presideix avui en Jordi Sànchez, i ha fet una crida a la participació a la vaga de demà dimecres i a la manifestacio de l’11 de novembre.

La companya d’en Jordi Sànchez, Susanna Barreda, ha transmès el missatge d’en Jordi, afirmant que “està fort, treballant escrivint articles, llibres i pensant”. Ha recalcat que “és fals el que publica certa premsa sobre la seva situació a la presó”. Afegint que “mai m’hagués imaginat haver d’anar a visitar a una persona que estimo a la presó, i es horrorós”. I ha acabat demanant que “no l’oblidem, mentre no l’oblidem ell tindrà força”.

Txell Bonet, companya d’en Jordi Cuixart, també ha dirigit unes paraules als assistents, en nom d’en Cuixart ha dit que “lamentar-se és malgastar l’energia, ens hem de posar en moviment” i que “ens envia somriures per tota Catalunya”.

L’acte ha finalitzat amb el Cant dels Segadors.