image_pdfimage_print

La Intersindical-CSC convoca Vaga General per demà, dimecres 8 de novembre, iniciant-se a les 00.00 hores, en resposta a la precarietat instaurada en el món laboral a través de les successives reformes laborals dutes a terme els darrers anys. Així mateix, la Vaga General vol ser una resposta a l’empobriment de la classe treballadora a causa dels salaris baixos imperants, generadors d’una pobresa del voltant del 20% dels treballadors/es en actiu. La I-CSC, com una part important de la classe treballadora, no pot afrontar les despeses mínimes per assegurar una subsistència digna mentre que, per altra banda, desapareixen milers de milions d’euros en l’opacitat del rescat a la banca.

Es convoca, també, aquesta Vaga General per exigir la derogació del “Real Decreto Ley 15/2017 de 6 de octubre de medidas urgentes en materia de movilidad de operadores econòmicos dentro del territorio nacional pels seus efectes lesius en el món del treball i teixit productiu català, afavorint la deslocalització d’empreses del nostre país i afectant greument l’economia catalana i la classe treballadora.

El TSJC en ratifica la legalitat

Publicitat
Publicitat

Després d’un segon intent de la Patronal Fomento del Trabajo Nacional, la sala del social Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), ha desestimat la petició d’il·legalització de la vaga general convocada pel sindicat nacional i de classe.

Durant el matí, la sala contenciosa del TSJC no ha admès a tràmit la petició de suspensió de la vaga.

És paradigmàtic que Fomento faci ulls clucs al Real Decreto abans esmentat, que permet traslladar de forma exprés la seu d’empreses fora de Catalunya, atesos els efectes que genera i que ja s’han esmentat.