Xavier Garcia, Santi Vilanova i Pep Puig, membres de la Taula Permanent d'Alternativa Verda en una parada del partit | Alternativa Verda
Xavier Garcia, Santi Vilanova i Pep Puig, membres de la Taula Permanent d'Alternativa Verda en una parada del partit | Alternativa Verda
image_pdfimage_print

El partit ecologista Els Verds-Alternativa Verda (EV-AV), fundat el 1983 i pioner de l’ecologisme sobiranista, s’ofereix per entrar en una llista unitària pel 21-D. Aquesta és la resolució de la nostra Taula Permanent. EV-AV considera que la presència de l’ecologisme sobiranista reforçaria la candidatura tot restant electors a altres formacions polítiques que fan servir l’ecologisme d’esquer i, en la pràctica, no fan res que en demostri el seu ecologisme. A la vegada, ajudaria a aconseguir una majoria absoluta per recuperar els drets que l’aplicació de l’article 155 de la Constitució ha tret al pobre català i al Govern de la Generalitat. Ho fem també davant les regressions que es preveuen a Catalunya contra el Pacte Nacional per a la Transició Energètica i per reduir el perill que un Govern de la Generalitat controlat per la dreta unionista faciliti al govern Rajoy allargar la vida dels reactors nuclears d’Ascó i Vandellòs; degradi la gestió dels espais naturals i freni la lluita contra el canvi climàtic.

Les darreres coalicions electorals en les quals va participar Alternativa Verda varen ser amb Solidaritat Catalana per la Independència a les autonòmiques del 2010 i municipals del 2011 i amb la CUP a les municipals de l’Ajuntament de Barcelona del 2015.