image_pdfimage_print

Cap a 2/4 de 12 del migdia d’aquest dimarts, 10 d’octubre de 2017, s’ha presentat una funcionària a la seu nacional de la Intersindical-CSC per comunicar-los l’inici de mesures cautelars iniciades per Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), a instàncies de la patronal Fomento del Trabajo Nacional, per declarar il·legal la vaga general que havia convocat el sindicat per demà dimecres.

El TSJC els ha citat a una vista oral a les 12 del migdia, mitja hora després que tingués lloc la comunicació. El sindicat ha considerat que no hi havia ni temps material per dur a terme les actuacions pertinents de protecció jurídica ni d’estudiar tota la documentació que se’ls ha fet arribar (unes 160 pàgines aproximadament).

A la documentació adjuntada a la citació, la Intersindical-CSC hi ha detectat una fixació especial per l’orientació independentista del sindicat, fet que segons aquesta organització evidencia que estan sota la lupa de l’Estat per haver promogut la campanya “Jo m’hi apunto” d’assessorament a treballadors públics sobre com actuar davant i durant el Referèndum de l’1 d’octubre. També per la campanya “El Sindicat del Sí” duta a terme a les empreses privades defensant el vot del Sí l’1 d’octubre i per ser l’únic sindicat, diuen, registrat com a entitat interessada en el referèndum d’autodeterminació abans citat.

Publicitat
Publicitat

Des de la Intersindical-CSC, mentre esperen la comunicació per part del TSJC, refermen el seu suport a la independència de Catalunya per mitjans democràtics i el nostre compromís amb la classe treballadora catalana.

El sindicat també ha informat en un comunicat que desconvoca la vaga general prevista des de les 0 hores d’aquest dimecres dia 11 d’octubre fins a les 24 h del dia 16 d’octubre a fi i efecte de preservar l’activitat de l’organització.

A més, condemnem el paper de la patronal Fomento del Trabajo Nacional en aquest assumpte, ja que entenen que significa el seu allunyament, potser definitiu, del criteri i el sentiment d’una part majoritària de la classe treballadora catalana.

La Intersindical-CSC es posiciona en el comunicat com un actor a tenir en compte en el conflicte polític i social al qual Catalunya es troba immersa, i aposten per lluitar per vies democràtiques per tal de donar el màxim suport a les institucions catalanes i al conjunt de la classe treballadora catalana.