image_pdfimage_print
Quan encara no s’han produït ni 72 hores de la publicació del Manifest “I ara, la declaració d’independència”, fet públic el dijous 5 a la tarda, ja s’ha assolit la xifra de més de 100.000 signatures que donen suport al Parlament de Catalunya per la proclamació de la República Catalana.
El manifest a favor de la independència ha estat impulsat per diferents personalitats que van reclamar la realització d’un referèndum vinculant d’autodeterminació, fa més d’un any. El manifest subratlla que la comunitat internacional només reaccionarà si el Parlament i el Govern compleixen els seus compromisos i consegüentment es proclama la República Catalana independent, en els terminis que marca la Llei —48 hores després de la proclamació dels resultats definitius, fets públics ahir divendres.
Entre els sota-signants s’hi troben l’economista Xavier Sala-i-Martín, l’acadèmic de la universitat de Princeton Carles Boix, l’expresidenta del Parlament de Catalunya, Núria de Gispert, l’escriptor Màrius Serra, l’advocat August Gil-Matamala, l’economista Elisenda Paluzie, el científic Roderic Guigó, el músic Roger Mas, el locutor i còmic Òscar Andreu, l’escriptora Empar Moliner, el filòsof i escriptor Bernat Dedéu, la portaveu d’ICEC Anna Arqué, el periodista i filòsof Jordi Graupera, la biòloga Conxita Àvila, l’escriptor Enric Vila, l’actor Joel Joan, l’empresari Xavier Echeverria, el diputat Toni Castellà, l’empresària i cuinera Ada Parellada, l’eurodiputat Ramon Tremosa, l’actriu Txe Arana, l’economista Uriel Bertran, l’editor Quim Torra, l’investigador Arcadi Navarro, el catedràtic de dret constitucional Antoni Abad, el jurista Hèctor López Bofill o l’escriptor Joan Safont, entre altres.
Es pot accedir al manifest i llistat de signants inicials al portal: