image_pdfimage_print

Un grup de personalitats catalanes impulsa un manifest per tal de donar suport a la Declaració d’Independència que ha de dur a terme el Parlament de Catalunya en compliment dels resultats del referèndum d’autodeterminació que va tenir lloc l’1 d’octubre.

Entre les personalitats hi podem trobar l’expresidenta del Parlament, Núria de Gispert, l’eurodiputat Ramon Tremosa, el diputat al Parlament Toni Castellà, els economistes Xavier Sala-i-Martin i Elisenda Paluzie, l’exdiputat al Parlament Uriel Bertran, els juristes Hèctor López Bofill i Antoni Abat o els escriptors Enric Vila, Jordi Graupera, Bernat Dedéu.

El manifest argumenta que el resultat del referèndum, la violència exercida per l’Estat espanyol, el respecte i lliçó de dignitat que els catalans van demostrar l’1-O i la Llei del referèndum aprovada per majoria absoluta al Parlament són els fets que legitimen que es proclami la independència tal com marca aquesta Llei.

Publicitat
Publicitat

A més, afirma que la comunitat internacional només reaccionarà si el Parlament i el govern compleixen els seus compromisos i que l’única negociació possible amb l’Estat espanyol és posterior a la proclamació de la República Catalana.

2 COMENTARIS

Comments are closed.