Moment de la presentació de la campanya 'Escoles Obertes' | Òmnium Cultural
Moment de la presentació de la campanya 'Escoles Obertes' | Òmnium Cultural
image_pdfimage_print

Aquest dimecres al matí, la comunitat educativa amb el suport d’Òmnium Cultural ha presentat la campanya ‘Escoles Obertes’ amb l’objectiu d’evitar el precinte de les seus electorals del referèndum de l’1 d’octubre. La majoria de centres de votació són centres escolars de primària i secundària, cosa que ha fet que la comunitat educativa, després de la petició del fiscal als Mossos d’Esquadra de precintar els col·legis electorals, es mobilitzés.

La campanya ha estat presentada per Josep M. Cervelló, portaveu de la plataforma unitària Som Escola, que fou creada per la defensa de la llengua catalana davant dels atacs, a través de la justícia espanyola, al model d’immersió lingüística. Cervelló ha dit que l’escola no pot estar absent de la cita de l’1-O i que Som Escola anima la comunitat educativa a sumar-se a la campanya a través del web escolesobertes.eu, que ha de servir per coordinar les persones disposades a mobilitzar-se per garantir que es poden obrir les escoles.

Pel portaveu de Som Escola “la mobilització de la ciutadania farà que l’1-O sigui un èxit. Obrim les escoles, la democràcia és invencible!”. Cervelló també ha denunciat la fiscalia que vol precintar escoles, i ha fet una crida a la comunitat educativa a concentrar-se pacíficament davant els centres. “No volem veure cap imatge diumenge d’un centre precintat: seria una ignomínia. Per això hem de defensar junts les escoles” ha afegit. I finalment ha conclòs la seva intervenció dient que “obrir les escoles és la lliçó més gran de democràcia que es pot donar”.

Publicitat
Publicitat