image_pdfimage_print

Una representació del grup Constituïm s’ha reunit avui a la Sala Verdaguer de l’Ateneu Barcelonès amb una delegació d’observadors quebequesos interessats a seguir la jornada del referèndum de l’1 d’octubre. La delegació està integrada per dos diputats, un del Partit Québécois, independentista, i l’altre del Bloc Québécois, federalista. La formen també una representació d’entintats cíviques, universitàries i periodístiques.

La delegació va ser rebuda pel president de l’Ateneu, Jordi Casassas. Seguidament l’advocat Jordi Domingo, portaveu de Constituïm i Eduard Peris, expert en relaciones internacionals, van explicar els principals continguts i innovacions del projecte de Constitució que van lliurar al Parlament el maig del 2016. En representació de la delegació del Quebec va actuar de moderador François Roberge, de la xarxa Résseau Québec-monde.

Seguidament es va obrir un debat de temes destacant els relacionats amb el diàleg dels redactors amb els partits polítics i sobre el procés constituent que obre la llei de transitorietat jurídica i fundacional de la República. L’acte va acabar amb la lectura del pròleg del projecte de Constitució.

Publicitat
Publicitat

Seguidament la delegació de quebequesos va visitar les diferents dependències de l’Ateneu acompanyats per l’historiador i jurista Sebastià Sardiné i pel periodista ecologista Santiago Vilanova, membres del grup Constituïm presents a l’acte junt amb l’advocat Antoni Fitó i l’empresari Sergi Miguel. La delegació va fer-se una fotografia a l’entrada de l’entitat i al costat del bust de marbre del poeta nacional mossèn Jacint Verdaguer ubicat a la biblioteca. Seguidament van dirigir-se a la seu de la CUP on tenien una nova reunió.