image_pdfimage_print

La cantant americana Joan Baez i l’activista política Susan George també se sumen al manifest Let Catalans Vote

La Premi Nobel de la Pau Jody Williams (foto) s’ha posicionat sobre el conflicte polític que es viu a Catalunya i ha afirmat que “els esforços del govern espanyol per frenar el referèndum són antidemocràtics i contraproduents”. Williams, guardonada amb el Premi Nobel de la Pau l’any 1997 per la campanya internacional per prohibir les mines terrestres, també ha mostrat el seu suport “al dret dels catalans a expressar lliurement quin futur desitgen a través del referèndum”.

 El manifest Let Catalans Vote suma dues adhesions més que també s’han volgut expressar davant la situació actual. D’una banda, Susan George, filòsofa i analista política, coneguda per la seva lluita contra el neoliberalisme, que ha puntualitzat que no té cap posició sobre la independència de Catalunya i que si ella hi participés “probablement votaria no”. George ha subratllat que “els catalans tenen un dret democràtic a expressar la seva opinió” i fer-ho en referèndum “és la manera més democràtica, eficient i inclusiva”. La filòsofa també ha criticat l’actuació del govern espanyol i l’ha definit com “una actitud antidemocràtica i repressiva”, en referència a les actuacions de la Guàrdia Civil. 

Publicitat
Publicitat

La cantant, compositora i activista nord-americana pels drets civils Joan Baez també s’ha adherit al manifest internacional ‘Deixeu votar els catalans’. Amb ella el manifest ja suma més de 50 noms de rellevància internacional, encapçalat per diversos Premis Nobel, que consideren que “evitar que els catalans votin contradiu els principis que inspiren les societats democràtiques”.