Setmana del Llibre en Català (2017)
Setmana del Llibre en Català (2017)
image_pdfimage_print

De l’11 al 15 de setembre torna la missió d’editors i agents literaris estrangers que organitza l’Institut Ramon Llull des de fa 10 anys sota el títol Making Catalan Literature Travel for International Publishers and Agents.

Per primera vegada, l’Institut Ramon Llull fa coincidir aquesta missió professional amb La Setmana del Llibre en Català incorporant-se al programa del gran aparador de la indústria editorial en català. Els editors i agents literaris internacionals participants celebraran més de 350 reunions amb agències, editorials, autors i altres representants del sector català. A més, l’IRL, en col·laboració amb la llibreria Laie, serà present a La Setmana amb un estand dedicat a l’exposició i venda de llibres traduïts des del català a altres llengües.

Enguany hi participen 16 editors i agents literaris de 15 països diferents amb la vista posada a presentar als professionals estrangers la literatura catalana de manera directa i personalitzada, sobre el terreny, i establir connexions amb les editorials catalanes i balears, els escriptors, agents, il·lustradors, crítics i traductors.

Publicitat

Els participants a #LaMissió
Provinents d’una quinzena de països diferents, la missió compta amb professionals de ficció de les editorials Corpus (Rússia), Turbine (Dinamarca), L&PM Editores (Brasil), Harper Collins (Països Baixos), Open Letter (EUA), Modan (Israel), Jacqueline Chambon (França), Hena (Croàcia) i Daunt Books (Regne Unit), i de literatura Infantil i juvenil de la Natur & Kultur (Suècia), Kalem Agency (Turquia), Glénat (França), Feltrinelli (Itàlia), Sourcebooks (Estats Units), Gerstenberg (Alemanya) i Znak (Polònia).

La selecció dels editors internacionals s’ha fet a partir d’una convocatòria oberta a què es van presentar més de seixanta editorials i agències de tot el món. Per a la tria s’ha tingut en compte el país, el catàleg de l’editorial i la vinculació prèvia amb la cultura catalana.

Les activitats de #LaMissió
A més de les trobades amb professionals, el programa de la missió també compta amb la participació dels editors estrangers en 8 conferències sobre el món editorial en català, la literatura i la il·lustració a Catalunya i a les Illes Balears, així com taules rodones i visites guiades a llibreries i institucions literàries catalanes de referència. Aquestes xerrades seran conduïdes per Reina Duarte, Marta Luna, Ilya Pérdigo, Jordi Nopca, Maria Bohigas, Marina Espasa, Joan Portell i Ignasi Blanch.

Entre les activitats programades destaca la conferència oberta i de franc “Tendències en la il·lustració al món” que se celebrarà el 12 de setembre a 2/4 de 5 de la tarda. La taula rodona comptarà amb la participació de Daniela Gamba (Feltrinelli Editore), Rozenn Dupuy d’Ageac (Glénat Editions), Göksun Bayrakatar Seton (Kalem Agency) i Steven Geck (Sourcebooks, Inc.).

Llibreria de traduccions
Per primera vegada, La Setmana del Llibre en català comptarà amb un estand dedicat a l’exposició i venda de llibres traduïts des del català a altres llengües. De la mà de la llibreria Laie, que gestionarà el mòdul, s’hi posarà a disposició del públic assistent obres originals en català traduïdes a altres llengües, entre les quals el francès, l’anglès, l’italià, l’alemany i el castellà. A més, s’exposaran una cinquantena de traduccions de literatura catalana a altres llengües. Serà una bona oportunitat de descobrir l’abast internacional de la literatura en català.