image_pdfimage_print
El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, denuncià en roda de premsa que l’Estat espanyol ha fet un salt qualitatiu en l’estratègia de la por com a únic argument per intentar aturar l’inevitable 1 d’octubre. El cap del Govern feu  aquestes declaracions després de conèixer l’avís del Tribunal de Comptes en què amplia la causa del 9N a set persones més i demana una fiança de 5 milions d’euros als investigats.
En aquest sentit, el president advertí que l’Estat ha decidit incrementar les amenaces i les pors als ciutadans de Catalunya just a l’inici d’una setmana decisiva i històrica en què aprovarem la llei del referèndum i convocarem els ciutadans a votar l’1 d’octubre.
 
Davant d’aquesta decisió, assegurà que l’única resposta que podem donar als excessos del Govern espanyol és la democràtica, serena i massiva” i ha afegit que “aquest estil de construir estats no és el que volem per al nostre país”.
El president també posà en relleu que s’han saltat garanties fonamentals del dret de defensa i processals en temps rècord, sense llegir-se ni esperar a rebre els expedients que ens havien demanat i situant-se a nivell declaratiu i, en determinats casos, en el terreny contrari a estat de dret”.
El cap de l’Executiu comparegué davant dels mitjans de comunicació després de reunir-se amb el president Mas i els presidents de les entitats sobiranistes per valorar la decisió del Tribunal de Comptes, un òrgan que ha definit com “dels més polititzats de l’Estat. El president s’ha referit a aquesta represàlia econòmica davant de l’èxit democràtic del 9Ncom unacte d’incautació del patrimoni de les persones afectades”.
“Res no aturarà l’1-O”
El cap de l’Executiu expressà el seu suport a aquestes persones i, a preguntes dels periodistes, recordà que “actuaven en nom del Govern de Catalunya” i ha afegit que “el Govern actuava en nom del poble català, que de manera reiterada, pacifica i transversal demana poder votar, decidir el seu futur”. “Aquest és un atac a tots els demòcrates que volem votar”,assegurà, i féu notar que “per més traves que vulguin posar els 25 dies que falten per al referèndum, res no ho aturarà”.
 
En aquesta mateixa línia, el president de la Generalitat posà en relleu que l’Estat no se’n sortirà, ja que “acabaran de convèncer aquella gent que té dubtes, perquè al final la tria no serà entre independència o no, sinó entre democràcia o no”.