image_pdfimage_print

Reagrupament Independentista (RCAT) exigeix la creació d’una Comissió d’Investigació Internacional sobre els atemptats de Barcelona i el boicot espanyol als Mossos d’Esquadra.

En aquesta comissió es convidaria a especialistes i representants dels 35 estats que van tenir morts o ferits, així com a d’altres que es consideri convenient.

Amb el decès d’una dona alemanya, aquest passat cap de setmana, ja s’eleva a 16 els morts provocats pels dos atemptats, els 6 terroristes a banda. També hi van haver 152 ferits, alguns dels quals, es troben encara a hores d’ara en estat crític.

Publicitat
Publicitat

Per nacionalitats, els morts n’hi ha 4 catalans, 2 portuguesos, 2 italians, 2 argentins i amb 1, Alemanya, Austràlia, Bèlgica, Estats Units, Canadà i Espanya. Cal tenir en compte, però, que alguns d’ells tenien doble nacionalitat.

Pel que fa a ferits, n’hi van haver d’Alemanya (13), Algèria (3), Bèlgica (2), Catalunya/Espanya (12), Filipines (4), Hondures, Israel, Itàlia (4), Japó, Kuwaït, Marroc (3), Mauritània, Pakistan, Regne Unit, Macedònia, República Dominicana, Sèrbia, Turquia, Argentina (2), Austràlia (4), Àustria, Brasil, Canadà (4), Colòmbia, Cuba (5), Equador (2), Egipta, França (34), Grècia (3), Hongria, Irlanda, Perú, Romania (3), Rússia (1), Holanda (3), Taiwan (2), Estats Units, Veneçuela i també 28 sense atribució.

La Comissia investigaria el pressumpte boicot per part de les forces i cossos de seguretat de l’estat espanyol, així com els seus serveis d’intel·ligència, envers els Mossos d’Esquadra, segons es desprèn de les primeres investigacions fetes, particularment en relació al cas del principal organitzador dels atacs, l’imam de Ripoll, Abdelbaki es Satty

Aquesta comissió hauria de lliurar les seves conclusions i recomanacions a una instància de la Justícia Internacional. Naturalment, aquesta iniciativa no seria cap obstacle per a d’altres que es poguessin portar a terme en instàncies diferents (com el propi Parlament de Catalunya), però sí que, pel seu caràcter internacional, estaria menys condicionada per les reserves que, ben segur, mostraran les autoritats espanyoles.