Imatge d'una de les capçaleres de la manifestació: Pau, solidaritat i convivència en la diversitat
Imatge d'una de les capçaleres de la manifestació: Pau, solidaritat i convivència en la diversitat
image_pdfimage_print

La manifestació d’aquest dissabte a Barcelona ha deixat un clar missatge per part de la ciutadania: ni por davant del terrorisme, ni davant dels responsables de la venda d’armes al règim de l’Aràbia Saudita i de la mala gestió política internacional.

Mostres de suport als cossos policials catalans
Mostres de suport als cossos policials catalans

Unes 350.000 persones han assistit a dues concentracions que s’han fos en una a la plaça Catalunya. La primera, encapçalada pels serveis d’emergència i els cossos policials de Catalunya, Mossos d’Esquadra i Guàrdia Urbana, ha estat molt aplaudida. En segona línia, representants institucionals, entre ells el rei Felip VI que ha desembarcat a Catalunya per participar per primera vegada en una manifestació, i que ha estat rebut amb sorolloses xiulades i escridassades de “Fora el Borbó”.

Una de les imatges de la manifestació. David Minoves, president del CIEMEN, mostrant una pancarta davant del rei Felip VI. Imatge de Sònia Pau (El Punt Avui)
Una de les imatges de la manifestació. David Minoves, president del CIEMEN, mostrant una pancarta davant del rei Felip VI. Imatge de Sònia Pau (El Punt Avui)

La segona concentració, convocada per 170 entitats, sota l’etiqueta #AnemdeBlau, cercava una lectura més profunda dels esdeveniments succeïts, amb el lema: Les vostres polítiques, els nostres morts. Més enllà de la interpretació superficial del salafisme, la ciutadania i entitats convocants han incidit en la hipocresia i complicitat del rei Felip VI i el govern espanyol en el comerç d’armes amb el rei d’Aràbia Saudita.

Publicitat
Publicitat

L’acte ha finalitzat a plaça Catalunya, on el lema unitari “No tinc por” ha estat el més compartit. Els parlaments finals a càrrec de Míriam Hatibi, portaveu de la fundació marroquino-catalana Ibn Battuta i de l’actriu Rosa Maria Sardà han estat un clam a la vida, a la integració dels joves catalans musulmans i per a la convivència. L’acte va cloure amb la interpretació del Cant dels ocells de Pau Casals.

Paral·lelament, a Ripoll, unes 2500 persones s’han convocat davant l’Ajuntament. En un dels moments més emotius de l’acte quan la germana d’un dels atacants morts, ha condemnat els atemptats amb llàgrimes als ulls i ha recordat que “nosaltres també som víctimes“.