Cartell del Festival d'arts al carrer a Amersfoort (Holanda)
Cartell del Festival d'arts al carrer a Amersfoort (Holanda)
image_pdfimage_print

El festival holandès Spoffin aposta fort en l’edició d’enguany per les companyies catalanes i balears. Sota el títol ‘Viva Catalonia!’, la finestra catalana i balear compta amb espectacles de 8 companyies d’arts escèniques de carrer.

L’Spoffin, festival d’arts de carrer a la ciutat holandesa d’Amersfoort, destaca per la qualitat de la programació. S’hi troben professionals del sector procedents d’Holanda, Bèlgica, Alemanya, països nòrdics i Regne Unit, entre d’altres. El festival s’ha seleccionat fa poc per rebre l’EFFE Label 2017-2018 que atorga l’European Festivals Association, i que és formada per festivals europeus que destaquen per la qualitat artística de la programació i per l’impacte que signifiquen en l’àmbit local, nacional i internacional.

L’àrea de mercats de l’Institut Català d’Empreses Culturals (ICEC) col·labora amb l’Institut Ramon Llull (IRL) en el projecte ‘Viva Catalonia! performing arts from Catalonia and Balearic Islands‘ organitzant un aperitiu destinat a reforçar la presència catalana i balear al festival i incentivar el networking professional el dissabte 26 d’agost.

Publicitat
Llibre: El Judici - Lluís Busquets

Obres presentades
Ada Vilaró amb ‘Públic present 24 hores‘. Durant 24 hores, Ada Vilaró restarà en silenci a la plaça amb una caixa de guixos que li facilitarà la comunicació amb els transeünts. Mentrestant, hi aniran entrant diferents col·lectius amb cadires.

Vero Cendoya amb ‘La Partida‘, on dansa i futbol es combinen per convertir l’escenari en un camp de joc, o un camp de joc en escenari. Una reflexió sobre les necessitats i les prioritats de l’ésser humà.

Playground/Xavi Bobés amb ‘Coses que s’obliden fàcilment‘, un espectacle fotogràfic que transforma els records i, de la mateixa manera que ho fa la ment, n’inventa de nous. Una petita història de la segona meitat del segle XX a Espanya.

Animal Religion amb ‘Tauromàquina‘. Un diàleg entre dos acròbates i un toro mecànic juga amb el contrast entre la tècnica i l’art, el ferro i la carn en una lluita de mirades i forquilles.

Companyia Eia amb ‘Intarsi‘. Quatre acròbates, entre proesa i bogeria, ens porten a un univers habitat per fragments de vida. La solitud, compartir, conviure, són part del viatge evocat mitjançant la dansa, el teatre físic i, sobretot, les arts del circ.

Cia Hotel Iocandi amb ‘Esquerdes‘. L’espectacle de circ combina l’escala d’equilibris, els elements aeris i la música a través de tres cossos en moviment en un joc d’estira-i-arronsa entre el desig i la fugida.

Circ Bover amb ‘Vincles‘. A partir d’un senzill element, les canyes de bambú, es construeix un espectacle amb l’objectiu de transmetre l’elegància i la tècnica de les arts circenses, a través d’un muntatge totalment diferent, i sense precedents.

Aina & Arias amb ‘A to A‘, una peça de dansa-teatre sobre la quotidianitat d’una parella, sobre la vida i el dia a dia a casa, un manual de convivència però no pas de la A a la Zeta sinó de la A a la A, d’Aina a Arias i viceversa. S’interpreten ells mateixos amb l’ingredient de l’humor i oferint una visió còmica de la rutina.

Des del 2010 fins el 2016, l’Spoffin Street Arts Festival ha programat els següents artistes (20): Jordi L. Vidal, Guixot de 8, Karl Stets, La Banda del Surdo, Adrian Schvarzstein, Cia Trifaldó, Cia. Nadine Gerspacher, Colectivo Oximoron, Delrevés, Negritos, Cia. Zero en Conducta, Compañía de Circo “eia”, Gromic, Wandering Orquestra, Juana Beltran, Nicolas Ricchini & Ines Massoni, Joan Català, Diego Sinniger de Salas, Guillem Albà & The All i  Héctor Plaza & Agnes Sales Ehiza.