image_pdfimage_print

El Govern elevarà a la comunitat internacional la mala gestió de l’Estat en el conflicte laboral que afecta l’aeroport del Prat, després que Aena, el gestor de la infraestructura, no hagi volgut seure a la taula de negociacions fins que la situació s’ha fet insostenible, tot i els reiterats advertiments de l’Executiu.

Farem arribar a totes les ambaixades i consolats dels diferents països afectats pel caos a l’aeroport de Barcelona les explicacions de com ha anat tot”, ha explicat el conseller de la Presidència Jordi Turull, i ha concretat que el Govern farà saber a la comunitat internacional que la gestió de l’aeroport de Barcelona és responsabilitat de l’Estat espanyol:Aquesta és una competència exclusiva de l’Estat, i l’Estat ha mirat cap a un altre costat fins que la situació s’ha fet insostenible, ha denunciat. El delegat del Govern va dir que això no era competència d’Aena. Com pot no ser competència d’Aena, si és qui gestiona l’aeroport?”, s’ha preguntat el conseller.

Malgrat això, Turull ha volgut deixar clar que el Govern, tot i no tenir competències de gestió, ha estat treballant “des del minut zero per solucionar el conflicte, una actitud que ha contrastat amb la deixadesa de l’Estat.

Publicitat
Publicitat

 “L’Estat està acostumat que els problemes o els prohibeix o els ignora, i els problemes ni es prohibeixen ni s’ignoren, sinó que s’han d’afrontar, i això és el que des de la Generalitat de Catalunya hem insistit tot aquest temps, i per això ens volem explicar al món, perquè això està afectant molt la imatge del nostre país i molta gent en pateix les conseqüències, ha afirmat Turull .

En aquest sentit, Turull ha afirmat que el Govern sent “vergonya aliena pels perjudicis que la inhibició de l’Estat ha causat a milers de ciutadans de tots els països. Per aquest motiu, també  traslladarà les excuses del Govern a les diferents representacions diplomàtiques per totes les incomoditats que s’hagin pogut produir”.

Un altre dels aspectes que destacarà el Govern en la seva comunicació a les ambaixades i consolats són les demandes reiterades de Catalunya d’assumir la gestió de l’aeroport del Prat, una petició a la qual l’Estat s’ha negat sempre. Explicarem perquè des de Catalunya nosaltres reivindiquem moltes coses i que si nosaltres tinguéssim instruments d’Estat segurament totes aquestes coses no passarien de la manera que han passat”, ha assegurat Turull.

Així, el conseller ha insistit que Catalunya continuarà treballant per aconseguir gestionar els seus aeroports i dotar-los de la gestió moderna i eficaç que exigeix una nació amb fort potencial turístic i econòmic com és Catalunya.

Finalment, Turull ha respost a la proposta de l’Ajuntament de Barcelona de convocar una comissió de seguiment del conflicte amb la participació de totes les administracions implicades: ”Ara no és hora de gesticular, és hora de solucionar els problemes en benefici dels ciutadans”. “La Generalitat fa dies que està intentant participar en la solució d’aquest problema. Altres o han estat absents o ara volen gesticular. Per tant, concentrem-nos en la solució, no ens recreem en el problema i que cadascú que assumeixi les seves competències”, ha conclòs.